Si Asirom are probleme financiare

Compania de asigurare Asirom a fost plasata sub procedura de redresare financiara de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), printr-o decizie luata in urma cu doua saptamani, dar tinuta secreta intre timp, scrie Ziarul Financiar.

Publicatia apreciaza ca industria asigurarilor a intrat in cea mai mare criza dupa 1990, intrucat alte doua companii de asigurari, Ardaf si Asibank, au intrat recet in criza financiara.

ARDAF Cluj a intrat in procedura de administrare speciala la jumatatea verii acestui an, din cauza unei crize de lichiditate, iar Asiban a intrat in redresare financiara luna trecuta, fiind necesara o majorare de capital de peste 10 milioane de euro, care este in curs.

Decizia CSA cu privire la Asirom dateaza din 6 noiembrie, dar a fost publicata in Monitorul Oficial abia vineri, 17 noiembrie. Intre timp, nici CSA si nici piata Rasdaq a Bursei, unde compania este listata, nu au comunicat intrarea Asirom in procedura de redresare financiara.

Conform deciziei CSA, Asirom s-a sustras de la obligatiile de raportare privind unii indicatori tehnici, fapt care a motivat decizia Comisiei. Practic, Asirom a fost suspectata ca a alunecat cu marja de solvabilitate sub limita permisa de lege, punand in pericol stabilitatea companiei si interesul asiguratilor.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu