RZB obtine rating-ul „A+” pe termen lung

Standard & Poor’s (S&P), agentia independenta de rating, a acordat Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) rating-ul de creditare pe termen lung „A+” cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Faptul ca pietele financiare apreciaza rating-ul „A+” mai mult decat ratingul „A1” acordat RZB de catre agentia Moody’s indica o tendinta pozitiva. In acelasi timp, S&P a confirmat ratingul „A-1” pe termen scurt pentru RZB.

„Ratingurile se bazeaza pe profilul financiar si de risc al RZB”, a declarat Volker von Kruechten, analist de creditare in cadrul Standard & Poor’s. „Mizam pe faptul ca atat calitatea activelor cat si capitalizarea RZB vor ramane la un nivel bun, in ciuda faptului ca, in anii urmatori, se asteapta o crestere mare a activitatiimai ales in regiunea ECE. Temerile privind volatilitatea veniturilor mai ridicate in viitor datorate accentului din ce in ce mai puternic pe care RZB il pune pe tarile cu riscuri economice si de industrie ridicate – in special in Comunitatea Statelor Independente (CSI) si din Europa de Sud-Est – sunt contrabalansate de diversificarea regionala si a activitatii”.

„A+” este cea mai buna dovada a strategiei noastre de crestere echilibrata din Austria si Europa Centrala si de Est” a declarat Walter Rothensteiner, CEO al RZB. „Totodata, S&P are o parere buna despre activitatile locale ale RZB, astepandu-se sa ne mentinem performanta stabila si o putere a capitalului care depaseste media.”

„Revizuirile ratingurilor de catre S&P sunt considerate a fi relativ conservatoare – din acest punct de vedere rating-ul A+ subliniaza calitatea creditelor RZB pentru investitorii interesati”, a adaugat Patrick Butler, Membru in Consiliul de Administratie al RZB, responsabil de Trezorerie, Investment Banking si Institutii Financiare Globale.

Standard & Poor’s este cea mai importanta agentie independenta care ofera rating-uri, indici, evaluari ale riscului, cercetare privind investitiile, date si evaluari.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu