Romania va aplica tariful vamal integrat comunitar (TARIC)

Actul normativ a fost adoptat de Guvern in sedinta din 25 octombrie si are in vedere alinierea legislatiei fiscale nationale la prevederile in domeniu ale aquis-ului european.

Una din reglementari se refera la eliminarea scutirii de la plata taxelor vamale pentru utilajele tehnologice, instalatiile, echipamentele, aparatele de masura si control, automatizari si produse de sotfware achizitionate din import si a caror valoare depaseste 1 milion de dolari SUA.

O alta prevedere vizeaza anularea scutirii de la plata taxelor vamale a Agentiei Nationale pentru Sport, Ministerului Educatiei si Cercetarii, Complexurilor Sportive Nationale, Federatiilor Nationale Sportive, Comitetului Olimpic Roman, pentru importurile de echipament sportiv, materiale, instalatii si aparatura specifica, pentru reprezentarea si participarea sportivilor si echipelor nationale si olimpice romanesti la competitiile internationale.

De asemenea, pentru ca Romania, de la data aderarii la UE, va utiliza Tariful vamal integrat comunitar (TARIC), iar veniturile din taxe vamale la importurile din tari terte vor constitui surse proprii ale Comunitatii Europene, se impune abrogarea Ordonantei de Guvern nr. 26 din 1993 privind tariful vamal de import al Romaniei.

Deoarece regulamentele comunitare vor fi aplicate direct in legislatia nationala, este necesara si abrogarea Ordonantei de Guvern nr. 59 din 2003 privind unele categorii de bunuri scutite de la plata datoriei vamale.

Proiectul de lege mai prevede anularea celorlalte acte normative care vizeaza scutiri de la taxele vamale pentru unele bunuri. Actul normativ va intra in vigoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu