Rezultatele Allianz Group in trimestrul trei 2006

Astazi, 3 noiembrie, Allianz Group a facut publice rezultatele preliminare consolidate ale activitatii derulate in trimestrul al treilea din anul curent, se arata intr-un comunicat de presa al Allianz-Tiriac.

Comunicatul de presa emis cu aceasta ocazie evidentiaza urmatoarele realizari, la nivelul grupului Allianz:

Rezultate consolidate aferente activitatii in trimestrul al treilea (perioada 1 iulie-30 septembrie 2006):
- dublarea profitul net realizat in perioada 1 iulie-30 septembrie 2006 la nivelul Grupului, pana la o valoare de 1,6 miliarde euro (comparativ cu valoarea de 794 milioane euro obtinuta in cel de-al treilea trimestru al anului 2005)
- profitul operational a evidentiat o crestere cu o rata de 42,7%, valoarea sa aferenta perioadei 1 iulie-30 septembrie 2006 fiind de 2,66 miliarde de euro (comparativ cu 1,86 miliarde euro in aceeasi perioada a anului 2005)
- veniturile totale ale Allianz Group aferente activitatii in trimestrul III 2006 s-au situat la 22,6 miliarde de euro, in usoara scadere fata de valoarea realizata in aceeasi perioada a anului 2005 (23,8 miliarde euro)

Realizarile trimestriale evidentiaza nivelul ridicat de profitabilitate al activitatilor Grupului Allianz. Sub acest aspect, toate segmentele pe care opereaza companiile Grupului, au contribuit la obtinerea acestor rezultate excelente.

Afacerile de asigurari generale au inregistrat o imbunatatire a profitabilitatii: rezultatul operational aferent activitatii desfasurata in perioada iulie-septembrie 2006 a evidentiat o crestere cu peste 74% fata de aceeasi perioada a anului anterior, ajungand la valoarea de 1,7 miliarde de euro.

Pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate profitul operational aferent trimestrului al treilea din anul curent a ajuns la 617 milioane de euro, in crestere cu 11 procente comparativ cu rezultatul operational inregistrat in trimestrul al III-lea din 2005.

Activitatile bancare ale Grupului (derulate prin Dresdner Bank) au generat performante operationale remarcabile, in primul rand din perspectiva eficientei activitatii. Acest segment a inregistrat o majorare a profitului operational trimestrial cu 38,2%, pana la un nivel de 311 milioane de euro - rezultat operational aferent perioadei iulie-septembrie.
Nu in ultimul rand, profitabilitatea activitatilor de administrare a activelor s-a mentinut la un nivel ridicat, pentru aceeasi perioada de activitate - trimestrul al III-lea 2006 - valoarea profitului operational pe acest segment situandu-se la 294 milioane de euro.

Rezultate consolidate aferente activitatii in primele 9 luni (perioada 1 ianuarie-30 septembrie) 2006:

Performantele activitatii derulate in intervalul 1 iulie-30 septembrie 2006 au contribuit la imbunatatirea rezultatelor preliminare inregistrate de Allianz Group pe intreaga perioada a primelor 9 luni din anul curent. Astfel, principalii indicatori ai activitatii desfasurate in perioada 1 ianuarie-30 sepembrie (in termeni comparativi, 2006 si 2005) sunt prezentati in continuare:


In acest context, conform declaratiilor facute de Helmut Perlet, membru al Consiliului de Administratie al Allianz SE, "performantele obtinute ne indreptatesc sa revizuim, din nou, in sens pozitiv proiectiile referitoare la realizarilor aferente activitatii in anul fiscal 2006". Astfel, reprezentantul Allianz Group anticipeaza realizarea unui profit operational anual de peste 9,5 miliarde euro si a unui profit net ce va depasi 6 miliarde de euro in exercitiul financiar curent (2006).


Allianz-Tiriac Asigurari, companie-membra a Allianz Group a avut contributia sa la realizarea acestor performante. Astfel, atat la nivelul veniturilor, cat si in ceea ce priveste profitabilitatea operatiunilor Allianz-Tiriac Asigurari, activitatea desfasurata in primele 9 luni ale lui 2006 indica, in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS), o imbunatatire a performantelor companiei:

Activitatea de asigurari generale (perioada ian.-sept.)
- crestere cu 40% a veniturilor din prime brute subscrise (exprimate in euro) pe segmentul asigurarilor generale, pana la un nivel echivalent cu 217 milioane euro
- realizarea unui profit operational de aproximativ 10 milioane de euro, aferent primelor 9 luni din 2006 (fata de 7 mil. euro in perioada ianuarie-septembrie 2005)

Activitatea de asigurari de viata (perioada ian.-sept.)
- venituri din prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor viata de peste 20 milioane de euro in primele 9 luni din 2006, fata de 12 milioane euro prime subscrise in aceeasi perioada a anului precedent.

Observatii:

Facem precizarea ca aceste informatii referitoare la activitatea Allianz-Tiriac prezinta rezultatele companiei in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).
Mai multe informatii referitoare la activitatea Allianz-Tiriac Asigurari desfasurata in primele 9 luni ale anului 2006, prezentate in forma de raportare impuse de legislatia romaneasca vor fi facute publice saptamana viitoare.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu