Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar si un curs valutar ascuns

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar, iar cursul valutar practicat este netransparent.

Comisionul practicat de Revolut la retragerile de numerar care depasesc, pe parcursul unei luni, valoarea de 800 de lei, este 2% din suma retrasa, de trei ori mai mare decat comisioanele practicate de banci.

Comparativ, comisioanele standard practicate de banci pentru retrageri de numerar de la alte bancomate variaza intre 0 la CEC Bank si 1,5% la Unicredit, media fiind de 0,5%, de trei ori mai mic decat comisionul Revolut. (vezi aici comisioanele bancilor)

Revolut practica un comision piperat si pentru schimburile valutare: 1% pentru orice schimb valutar efectuat in week-end si 0,5% pentru conversiile valutare din restul zilelor, pentru sume care depasesc valoarea lunara de 5.000 de lei.

Cursul curs valutar practicat de Revolut este diferit de cel al bancilor si procesatorilor de carduri Visa si Mastercard, este denumit "curs valutar interbancar", definit drept "curs dinamic la care bancile schimba valuta intre ele".

Cursul valutar nu este publicat insa nicaieri pe site-ul Revolut, asa cum exista pe site-urile bancilor si ale Visa si Mastercard.

Opacitatea Revolut in privinta cursului de schimb valutar nu este corecta.

Valoarea cotatiilor valutare ar trebui sa fie accesibila pe site-ul Revolut, astfel incat clientii si potentialii clienti sa fie informati cu privire la costul tranzactiilor valutare.


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu