Ratingurile Garanti Bank au fost majorate

Agenția de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătățit ratingurile Garanti Bank România. Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost îmbunătățit la ‘BBB-‘, de la ‘BB+’ (cu perspectivă stabilă), cel pentru datorii pe termen scurt, la ‘F3’, de la ‘B’, iar ratingul de suport, la ‘2’, de la ‘3’, anunta banca intr-un comunicat.

Cu această ocazie, Fitch a accentuat importanța strategică a Garanti Bank pentru banca sa mamă.

"Ne-am asumat un angajament solid pe piața locală, iar strategia noastră este să continuăm să creștem și să ne dezvoltăm. Îmbunătățirea ratingurilor IDR și de suport de către Fitch confirmă planurile noastre pe termen lung", a declarat Ufuk TandoÄŸan, CEO of Garanti Bank România.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, și are peste 10 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Banca oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate, și este una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală. Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu