Raiffeisen si Impact pot controla Imobilia Credit IFN

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre societatile Raiffeisen Bank SA si Impact Developer & Contractor SA prin dobandirea controlului in comun asupra Imobilia Credit IFN SA, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Concurentei.

Raporturile comerciale dintre societatile fondatoare si societatea in comun nu se bazeaza pe exclusivitate sau drepturi preferentiale in raport cu concurentii. Imobilia isi va putea dezvolta propriile relatii contractuale cu parteneri de afaceri din afara Raiffeisen sau Impact, creandu-si propria retea de locatii prin care sa isi realizeze operatiunile, precum si propriile surse de finantare a creditelor ipotecare pe care le va oferi. Relatiile comerciale cu societatile mama se vor desfasura de la bun inceput in conditii de piata.

Piata relevanta a produsului pentru operatiunea de concentrare economica notificata este piata acordarii de credite pentru investitii imobiliare si piata intermedierii de credite pentru investitii imobiliare.

Conform prevederilor legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de legea concurentei, si anume cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu