Raiffeisen Bank primeste de la The Banker trofeul banca anului 2016 in Romania, pentru ajutorul oferit clientilor cu credite in CHF

Raiffeisen Bank primeste de la The Banker trofeul banca anului 2016 in Romania, pentru ajutorul oferit clientilor cu credite in CHF

Raiffeisen Bank a primit titlul de banca anului 2016 in Romania, oferit de The Banker, o revista detinuta de Financial Times, care lauda banca austriaca pentru masurile adoptate in vederea ajutorarii clientilor cu credite in franci elvetieni (CHF).

Publicatia britanica nu mentioneaza, in articolul sau referitor la premiile acordate bancilor, care au fost criteriile care au stat la baza acordarii distinctiilor, astfel ca putem doar deduce ca acestea au fost subiective, ceea ce nu confera niciun fel de valoare unui astfel de premiu.

Responsabilii de comunicarea cu presa ai Raiffeisen Bank nu au raspuns la intrebarile trimise astazi de Bancherul.ro pe aceasta tema.

In aceste conditii, tot ce ne-a mai ramas a fost textul publicat de The Banker in articolul aferent premiilor acordate bancilor din Europa de Est, printre care si Raiffeisen in Romania.

Iata cum incepe textul despre premiul acordat Raiffeisen:

„Intr-o tara cu credite in franci elvetieni la un nivel istoric, aprecierea francului a fost resimtita puternic in Romania. Dezbaterile publice cu privire la aceste credite au polarizat societatea romaneasca iar Parlamentul a initiat cateva proiecte legislative in vederea reducerii poverii clientilor, cu un impact semnificativ asupra sistemului bancar.

In aceste conditii, Raiffeisen Bank si-a intensificat masurile de restructurare a creditelor in CHF pentru a-si ajuta clientii sa le ramburseze, raportand in continuare rezultate financiare solide.”

In realitate, Raiffeisen Bank a fost una dintre cele mai criticate banci pentru lipsa de reactie sau raspunsurile nesatisfacatoare la solicitarile clientilor de a le reduce povara creditelor in CHF.

In consecinta, atat Raiffeisen Bank, cat si alte banci, au fost actionate in judecata de foarte multi clienti, care au solicitat instantelor sa le converteasca imprumuturile la cursul istoric, din data acordarii.

Raiffeisen a lansat o oferta de conversie a creditelor in CHF abia in decembrie anul trecut, insa doar pentru cei care aveau restante la plata ratelor, dupa ce presiunile clientilor si asociatiilor de consumatori s-au intensificat iar Parlamentul se pregatea sa adopte noi legi, in perspectiva alegerilor din acest an.

In aceste conditii, in ianuarie a aparut si legea privind darea in plata, despre care initiatorii sai, avocatul Gheorghe Piperea si deputatul PNL Catalin Zamfir spuneau ca este destinata pedepsirii bancilor care au acordat credite in CHF.

Raiffeisen a trimis si un comunicat in care anunta primirea premiului de la The Banker si urmatorul citat atribuit lui Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank:


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu