Profit dublu la Eureko, actionarul Interamerican

Volumul primelor brute subscrise a atins valoarea de 7.910 millioane Euro. Profitul net, in valoare de 669 milioane Euro, obtinut pe aceasta perioada, a fost aproape dublu fata de cel obtinut anul trecut, in primul semestru.



“In urma fuziunii cu Interpolis, Eureko si-a consolidat pozitia pe piata internationala. In primele sase luni ale acestui an, compania noastra a inregistrat cresteri semnificative pe toate liniile de business, sectorul asigurarilor de sanatate atingand valori peste asteptari”, a afirmat domnul Maarten Dijkshoorn Presedinte si CEO Eureko B.V.



Segmentul de asigurari de sanatate s-a consolidat prin cresterea in prime brute subscrise de 203%, fata de perioada similara a anului trecut, procent concretizat intr-un volum de 3.292 milioane Euro. Pentru comparatie, acest rezultat reprezinta 83,15% din bugetul alocat sanatatii din PIB-ul Romaniei.



Pe segmentul asigurarilor de viata, Eureko a inregistrat o dublare a primelor brute subscrise in prima jumatate a acestui an cu o valoare de 2.633 milioane Euro.



Sectorul de asigurari generale a inregistrat o crestere de 68% fata de perioada similara a anului trecut, cu un volum total in valoare de 1.565 milioane Euro. Aceasta crestere a avut loc in contextul presiunii preturilor exercitate pe segmentul asigurarilor auto si de raspundere personala.



„Cresterile spectaculoase inregistrate de catre Eureko confirma soliditatea grupului din care face parte INTERAMERICAN Romania si subliniaza capacitatea acestuia de a sustine companiile membre aflate pe pietele emergente”, a declarat d-nul Timo van Voorden, Presedinte si CEO INTERAMERICAN Romania.



In iunie 2006, Standard and Poor a confirmat ratingul A+ (atat pentru rating-ul de credit pe termen lung, cat si pentru creditul de putere financiara) acordat la finalul anului 2005.



Despre Eureko

INTERAMERICAN este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 10 tari europene.

Cu 6,577 milioane de Euro cifra de afaceri in 2005, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu