Procedura de redresare financiara la KD Life

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara la KD Life, urmand ca societatea sa depuna la CSA un plan de redresare care sa cuprinda si o majorare de capital, in 20 de zile de la date primirii deciziei.

CSA a luat aceasta decizie intrucat marja disponibila a societatii la data de 30 noiembrie 2008, precum si la 31 decembrie 2008 era sub valoarea minima prevazuta de legislatia in vigoare pentru fondul de siguranta, respectiv de echivalentul in lei a 3,2 milioane euro, se arata in comunicat.

KD Life Asigurari SA trebuie sa efectueze operatiunile de majorare a capitalului social in cel mult 30 de zile lucratoare de la data primirii deciziei, se mai arata in comunicatul CSA.

Arbitrul asigurarilor a mai precizat ca masura pe care a luat-o "nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de societate – contractele de asigurare in valabilitate urmand a se derula in conditii normale – ci este menita sa contribuie la redresarea financiara a societatii de asigurare KD Life Asigurari SA, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator".

Conform reglementarilor in vigoare, in calculul marjei de solvabilitate disponibile a unui asigurator se iau in considerare capitalul social varsat si profitul net al societatii sau pierderea, dupa caz, precum si rezultatul reportat din anii anteriori.

Activitatea de asigurari de viata devine profitabila, in medie, dupa cinci ani de la infiintare, drept pentru care solvabilitatea unei companii cu acest tip de activitate trebuie sustinuta prin capital social suficient, se mai arata in comunicat.

Societatea KD Life Asigurari SA a fost autorizata sa functioneze in mai 2006, iar la sfarsitul anului trecut avea in portofoliu 7.502 contracte de asigurari in vigoare si o cota de 0,37% din piata asigurarilor de viata, ca volum de prime brute subscrise.

Alte stiri

1 comentarii

Catalin
30 Jul 2009

Mare teapa compania/grupul KD. Nu faceti asigurari, mai ales investitii.

Posteaza un comentariu