Pot renunta la creditul de la Flanco?

Pot renunta la creditul de la Flanco?

"Buna ziua! Am fost ieri la Flanco si am facut un credit pt un telefon, mai pot renunta la creditul respectiv?"intreaba un cititor.

"Mentionez ca inca nu am semnat toate foile si nu am primit telefonul sau sa ma folosesc de bani de pe cardul de cumpărături.

Mi.am dat seama ca dobanda este exagerat de mare adica telefonul costa 4300 si eu as da in termen de 24 de luni 7000 si nu vreau.

Am semnat 3 foi probabil prelucrarea datelor și ce mai dau ei pe acolo.

Deci mai am sansa sa renunț (reziliez) ?"

Raspuns Reclamatiibanci.ro

Stimate domn,

Conform legii (OUG 50/2010), aveti dreptul sa renuntati la credit, intr-un termen de 14 zile, fara sa dati explicatii si fara costuri, chiar daca ati semnat contractul.

Iata prevederile din OUG 50/2010 privind Dreptul de retragere și dreptul de rambursare anticipată:

Dreptul de retragere

Art. 58. – (1) Consumatorul are la dispoziție un termen de 14 zile calendaristice în care se poate retrage din contractul de credit fără a invoca motive.

(2) Termenul de retragere începe să curgă de la una din următoarele date:
a) data încheierii contractului de credit;
b) data la care consumatorului îi sunt aduse la cunoștință clauzele, condițiile contractuale și informațiile potrivit prevederilor art. 33 – 49, în cazul în care ziua respectivă este ulterioară celei la care se face referire la lit. a).

Art. 59. – (1) În cazul în care consumatorul își exercită dreptul de retragere, acesta are următoarele obligații:
a) de a-l notifica pe creditor pe baza informațiilor oferite de acesta potrivit prevederilor art. 46 alin. (1) lit. q), pentru ca exercitarea acestui drept să își producă efectele înainte de expirarea termenului de retragere;
b) de a-i plăti creditorului creditul sau partea de credit trasă și dobânda aferentă de la data la care creditul sau partea respectivă din credit a fost trasă până la data la care creditul sau partea respectivă din credit a fost rambursată; dobânda se calculează pe baza ratei dobânzii convenite.

(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) lit. a):
a) se face pe hârtie sau pe alt suport durabil aflat la îndemâna creditorului și accesibil acestuia;
b) este transmisă prin mijloace admise legal, care asigură transmiterea textului actului și confirmarea primirii acestuia;
c) este expediată înainte de expirarea termenului.

(3) Exercitarea dreptului de retragere își produce efectul de la data expedierii notificării de către consumator.

(4) Achitarea către creditor a creditului sau a părții de credit trasă și a dobânzii potrivit prevederilor alin. (1) lit. b) se efectuează fără nicio întârziere nejustificată și nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la expedierea notificării de retragere către creditor.

Art. 60. – Creditorul nu este îndreptățit la nicio altă compensație din partea consumatorului în cazul retragerii, cu excepția compensației pentru orice taxe nerambursabile plătite de către creditor administrației publice.

Art. 61. – În cazul în care creditorul sau un terț, pe baza unui contract între terț și creditor, prestează un serviciu accesoriu aferent contractului de credit, iar consumatorul își exercită dreptul de retragere din contractul de credit potrivit prevederilor din prezenta secțiune, obligațiile consumatorului ce decurg din serviciul
accesoriu respectiv încetează.

Art. 62. – În cazul în care consumatorul dispune de un drept de retragere potrivit prevederilor cuprinse la art. 58 – 61, se aplică prevederile prezentului act normativ, iar nu prevederile din:
a) art. 9 –13 din Ordonanța Guvernului nr. 85/2004, republicată, cu modificările ulterioare;
b) art. 9 și 10 din Ordonanța Guvernului nr. 106/1999 privind contractele încheiate în afara spațiilor comerciale, republicată.

Puteti returna si produsele cumparate online

O alta lege, pentru protectia consumatorilor (OUG 34/2014), va da dreptul sa renuntati, tot in termen de 14 zile, la orice produs platit online, cu sau fara credit.

Dupa returnarea produsului, magazinul trebuie sa va ramburseze banii in termen de 14 zile de la primirea acestora.

Asadar, puteti merge la Flanco si sa solicitati anularea creditului.

Vezi aici raspunsul integral


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu