Plata primelor pentru asigurarea EURO Garant15 de la Generali poate fi preluata in caz de deces al asiguratului


Componenta de protectie a politei unit linked de la Generali asigura despagubirea in caz de deces. Prin urmare, in cazul in care asiguratul decedeaza pana la incheierea contractului, Generali plateste catre beneficiarul politei suma primelor platite plus 1 000 EUR. O alta varianta este preluarea contractului de catre beneficiarul politei, prin plate primelor. La sfarsitul contractului va primi suma acumulata in fond.

Asigurarea Generali EURO Garant15 a fost lansata in septembrie 2008, investitiile fiind realizate in euro.

Perioada pe care poate fi incheiat contractul este de 15 ani, iar varsta asiguratului trebuie sa fie cuprinsa intre 16 si 60 de ani. Generali garanteaza siguranta investitiei, precizand ca riscul este exclus, intrucat capitalul investit este protejat in totalitate, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Garantarea sumelor investite, insa, este valabila numai dupa implinirea duratei de maturitate, motiv pentru care investitia trebuie sa fie una pe termen lung.

Plata primelor se poate realiza esalonat, la o frecventa trimestriala (minim 1 000 EUR pe an), semestriala (minim 800 EUR pe an) sau anuala (minim 400 EUR pe an).

GENIUS - Asigurare de viata cu componenta investitionala (lei)

GENerali Investment Unit Solution ofera clientilor posibilitatea de a inveti banii atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, prin intermediul celor 3 fonduri, diferentiate dupa gradul de risc:

GENerali Investment Unit Solution –Activ se adreseaza persoanelor care doresc un castig mare si sunt dispuse sa riste pentru a-l obtine, fiind fondul cu cea mai mare crestere de la inceputul anului, de 2,14%. In ultimul an, insa, a inregistrat cel mai mic randament, de -54,81%.

GENerali Investment Unit Solution –Armonie: se adreseaza persoanelor care doresc sa imbine partea de risc cu cea de rentabilitate.

GENerali Investment Unit Solution –Confident : se adreseaza persoanelor care au aversiune fata de risc si care doresc un castig mic, dar sigur. Dintre cele trei programe, Confident a inregistrat, de la inceputul anului, cel mai mic randament, de 0,67%, insa a avut cea mai buna performanta in ultimul an, de 10,48%.

Durata unui contract variaza intre 5 si 30 de ani, iar clientul nu trebuie sa depaseasca, pana la finalul contractului de asigurare, varsta de 75 de ani.

Primele de asigurare pot fi platite anual, semestrial sau trimestrial, insa pe durata contractului, asiguratul are posibilitatea de a depune prime suplimentare.

In cazul producerii riscului asigurat, beneficiarul desemnat prin contract va primi atat valoarea contului individual, cat si suma asigurata aferenta riscului.

Politei de asigurare GENIUS ii pot fi atasate urmatoarele asigurari suplimentare: deces din accident, invaliditate totala si permanenta din accident, indemnizatie zilnica de spitalizare din accident, indemnizatie pentru interventii chirurgicale din accident sau pentru boli grave.

La maturitatea politei de asigurare capitalul se poate primi integral sau sub forma de pensie (viagera, garantata, temporara sau viagera impartita proportional intre soti).



Alina Vasile

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu