Piraeus Bank ramane singura banca greceasca profitabila din Romania, Alpha Bank si Bancpost avand in continuare pierderi

Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania:

 Piraeus Bank anunta ca a realizat un profit brut de 3,3 milioane euro in 2013, fiind singura banca greceasca din Romania care a reusit sa ramana profitabila, Alpha Bank si Bancpost inregistrand in continuare pierderi. Bancpost a avut pierderi de 40,2 milioane euro in 2013, in timp ce pierderile Alpha Bank s-au ridicat la 5 milioane de euro.

Activele Piraeus Bank au depasit 2 miliarde euro, un avans de 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor acordate la sfarsitul anului 2013 a crescut cu 20% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a lui 2012 si a ajuns la peste1.6 miliarde euro.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 31 decembrie 2013 depasea 1 miliard de euro, cu 21% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.

La sfarsitul lunii decembrie 2013, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 140 de sucursale, precizeaza banca.

Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania: "2013 este primul an post criza in care semnalele de revenire catre un business eficient si profitabil au devenit semnificative. Principalii indicatori de performanta ai bancii au urmat o traiectorie ascendenta pe parcursul intregului an, astfel ca putem vorbi de rezultate foarte bune atat pe zona de creditare corporate si IMM, cat si pe cea de atragere de surse.


Vezi detalii pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu