Patru noi fonduri de pensii pe piata

Patru noi fonduri de pensii facultative sunt in faze avansate de autorizare si vor fi lansate in scurt timp, ducand astfel numarul fondurilor prezente pe piata la 12, afirma Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Companiile care vor lansa aceste fonduri sunt Interamerican Pensii (doua fonduri), Aviva Asigurari (un fond) si Asirom Concordia (un fond). "Potentialul pietei de pensii facultative este foarte mare. In cazul in care se va aproba majorarea deductibilitatii fiscale pentru contributiile platite, va fi loc pentru mai mult de 15 fonduri pe piata anul viitor", declara Oancea, citat de Ziarul Financiar.

Fondurile de pensii facultative au peste 117.000 de clienti, iar pana la sfarsitul anului numarul acestora ar putea ajunge la 200.000. Companiile care activeaza pe piata sunt ING Asigurari, Aviva Asigurari, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac Pensii Private, OTP Garancia, Raiffeisen Asset Management, Asirom Concordia.

Dintre companiile care vor lansa cele patru noi fonduri, Aviva administreza deja un fond, Pensia Mea. La sfarsitul lunii iulie acest fond avea peste 7.700 de clienti si active de circa 1 mil. euro. Interamerican Pensii intentioneaza sa lanseze fondurile Eureko Confort, cu grad de risc mediu, si Eureko Activ, cu grad de risc ridicat. Compania Asirom Concordia, detinuta de asiguratorul Asirom, a fost recent autorizata ca administrator.

Marta Soare

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu