Omniasig se orienteaza spre asigurarile non-auto

Valoarea primelor brute subscrise in 2008 de Omniasig a crescut cu 33,66% fata de anul precedent, ajungand la 1,181 miliarde RON, se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari.

Ponderea cea mai mare in acest rezultat, respectiv de 77,65%, au avut-o asigurarile auto. Ramura asigurarilor Casco a crescut cu 55,27% fata de anul 2007, atingand valoarea de 635,58 milioane RON.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), cresterea inregistrata a fost de 18,38%, valoarea primelor brute subscrise fiind de 281,92 milioane RON. Atat ramura RCA, cat si cea a asigurarilor Casco au inregistrat cresteri semnificative la valoarea daunelor, astfel: de 131% la Casco si de 81,82% la RCA, comparativ cu anul anterior.

Asigurarile tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) au avut o evolutie pozitiva, primele brute subscrise aici crescand cu 56,27% fata de 2007, ajungand la 161,4 milioane RON. Totodata, si daunele pe acest segment au inregistrat o crestere mare, de 106,43%, in comparatie cu anul precedent.

O crestere importanta, de 67%, a fost inregistrata si pe ramura Asigurarilor de mijloace de transport navale, valoarea subcrierilor pe acest segment ridicandu-se la 9,30 milioane RON.

Compania a inregistrat in 2008 un profit brut de 168,59 milioane RON.

Pe parcursul intregului an 2008, compania a avut ca obiectiv prioritar imbunatatirea portofoliului prin cresterea din ce in ce mai accentuata a ramurilor non-auto. Aceeasi importanta va fi acordata acestui obiectiv si in 2009. De asemenea, in 2008 s-a acordat o atentie deosebita imbunatatirii procesului de solutionare a dosarelor de daune, cautandu-se in permanenta modalitati de eficientizare si de diminuare a costurilor generate de acestea.

S-a avut in vedere in anul 2008 si ridicarea nivelului profesional al fortei de vanzare, actiune concretizata prin consolidarea unei retele teritoriale foarte puternice. Activitatea de marketing s-a dezvoltat in sensul atingerii unor noi segmente de piata, atat in zona de retail, cat si in cea corporate. In acest scop, au fost diversificate si intensificate parteneriatele cu societati din toate domeniile (banci, companii de leasing, lanturi comerciale de retail s.a.).


Pentru a preintampina si preveni efectele crizei economice, OMNIASIG a desfasurat si desfasoara in continuare actiuni de eficientizare, control al costurilor si o selectie atenta a portofoliului de new business.

OMNIASIG este prezenta pe piata asigurarilor din Romania de 14 ani. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group, dovedind astfel ca se poate ridica la standardele internationale ale grupului austriac. In prezent, OMNIASIG este pe locul al doilea in Romania, iar Vienna Insurance Group, prin toate companiile detinute, este pe primul loc pe piata asigurarilor din aceasta tara.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurari lideri in Europa Centrala si de Est, listat la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, are sucursale si in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung. Pe langa acestea, are o participatie minoritara in cadrul Wüstenrot Versicherung.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu