Mai multe tranzactii cu carduri VISA

Numarul total de tranzactii realizate in Romania in decembrie 2004 de catre detinatorii romani de carduri Visa a ajuns la 580.617 de tranzactii. Faptul ca romanii au inceput din ce in ce mai mult sa recunoasca siguranta si confortul cumparaturilor pe cardurile Visa, in loc de a folosi numerar, mai ales in perioada sarbatorilor, a fost dovedit inca o data de cresterea cu 137% a valorii tranzactiilor la comercianti din aceasta perioada. De remarcat este faptul ca jumatate din numarul total al tranzactiilor s-au facut in locatiile comerciale, unde romanii si-au folosit cardurile Visa pentru a cheltui mai mult de 13,7 milioane USD, realizand 283,000 de tranzactii in luna decembrie 2004. Numai in zilele de 24 si 25 decembrie s-au cheltuit peste 3 milioane USD, in timp ce in perioada Anului Nou (30-31 decembrie) s-au cheltuit 2,3 milioane USD .



Cifrele arata ca supermarketurile sunt locurile unde cardurile Visa s-au dovedit a fi cea mai buna modalitate de plata pentru cumparaturile de sarbatori – 4,6 milioane USD au fost cheltuiti (o crestere anuala de 134%), reprezentand 34% din totalul valorii tranzactiilor cu cardurile Visa la comercianti in decembrie 2004. Imbracamintea s-a dovedit a fi cadoul preferat cumparat cu cardurile Visa, romanii cheltuind mai mult de 1,6 milioane USD pe articole de imbracaminte - cu 200% mai mult decat in decembrie 2003.



„Romanii devin din ce in ce mai constienti de avantajul de a-si lua cardul Visa oriunde merg. Anul acesta am vazut o crestere impresionanta la tranzactiile la comercianti, in special in supermarketuri. Acest lucru dovedeste ca detinatorii romani de carduri Visa incep sa-si foloseasca cardurile nu numai pentru cumparaturi mari, dar si pentru mancare, imbracaminte si petrecerea timpului liber, ceea ce este de fapt si practica obisnuita in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana,” a spus Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA.



Faptul ca detinatorii de card din Romania recunosc avantajele folosirii cardului Visa pentru cumparaturile de zi cu zi, se poate vedea cu usurinta si din tiparul de folosire. Este de remarcat cresterea cheltuielilor in magazinele alimentare, baruri, restaurante si fast food-uri, reprezentand 3,1% din totalul cheltuielilor cu cardurile Visa in aceasta perioada. Comparativ cu decembrie 2003, cresterea in cazul restaurantelor a fost de 72% , baruri - 187% si restaurante fast food - 328%. Romanii au mai cumparat cu cardurile Visa si mobila (355.745 USD), cosmetice (355.488 USD) si produse de telecomunicatii (325.269 USD).



Sezonul sarbatorilor de iarna este de obicei cel mai aglomerat sezon de cumparaturi in toata lumea, cu toate acestea insa, zilele de varf difera de la o piata la alta. La nivel global, ziua de varf a fost 23 decembrie cand sistemul global de procesare VisaNet a realizat un numar record de 147 de milioane de autorizari si a procesat 107 de milioane de tranzactii, in valoare de 7,7 miliarde de USD. Romanii s-au dovedit a fi mai precauti si au preferat sa isi faca cumparaturile de sarbatori mai devreme, in Romania, ziua de varf fiind 21 decembrie, cand detinatorii de carduri Visa au tranzactionat peste 2 milioane de dolari pe cardurile lor.



“Folosirea cardurilor ii ajuta pe romani sa economiseasca timp si energie, putand in acest fel sa-si faca cumparaturile fara a mai sta la cozi in fata bancomatelor. De asemenea si comerciantii beneficiaza de marele avantaj a li se reduce toate complicatiile asociate cu administrarea numerarului. Mai mult, acceptarea cardurilor aduce un plus de valoare serviciilor oferite de comercianti, in acest fel atragand mai multi clienti care ar dori sa-si faca cumparaturile pe card,” a adaugat Catalin Cretu.

Despre VisaNet: Visa inregistreaza tendintele de cumparare in perioada sarbatorilor cu ajutorul retelei sale globale de procesare a tranzactiilor, VisaNet. VisaNet este cel mai mare si mai sofisticat sistem de procesare a tranzactiilor financiare ale consumatorilor din lume. Tranzactiile provin din mai multe surse – carduri de debit si credit, bancomate, tranzactiile electronice care se desfasoara in baza prezentarii de cecuri – folosind o gama larga de mecanisme: de la citirea benzilor magnetice si a cardurilor smart, pana la folosirea tehnologiilor mobile si de autentificare pe Internet. Tehnologia de informatie a Visa precum si subsidiarul sau de procesare a serviciilor, Inovant, sunt responsabile de operarea sistemului VisaNet.



Despre Visa International

Visa este cea mai importanta marca de carduri de plata. Cardurile Visa genereaza un volum anual de tranzactii de aproape 3 mii de miliarde de dolari si sunt acceptate intr-o retea unica plin amploare in peste 150 de tari. Visa joaca un rol determinant in evolutia produselor si tehnologiilor de plata, in beneficiul celor peste 21.000 de organizatii financiare membre, precum si in beneficiul detinatorilor de carduri. Visa este un lider in domeniul platilor pe Internet si este un deschizator de drumuri in ceea ce priveste crearea u-commerce (universal commerce) – posibilitatea de a desfasura tranzactii comerciale oriunde, oricand, prin orice tip de instrument. Pentru mai multe informatii despre Visa, va rugam vizitati site-ul – www.corporate.visa.com


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu