Mai multe cumparaturi pe internet cu cardul Visa

Cifra totala a vanzarilor in perioada aprilie – iunie 2004 arata ca detinatorii romani de carduri Visa au facut aproximativ 7.500 de tranzactii comerciale online. In aceasta perioada, detinatorii romani de carduri Visa au facut cumparaturi in valoare de aproape 1 milion USD prin intermediul Internetului. Datele furnizate de Visa International arata ca in trimestrul al doilea din 2004, cele mai multe cumparaturi s-au realizat in magazinele online din SUA, unde detinatorii romani de carduri au cheltuit aproape jumatate (44%) din suma totala cheltuita pentru comert electronic. Alte magazine virtuale foarte populare pentru cumparaturi online au fost cele din Italia, unde s-a cheltuit 20% din suma totala, si Marea Britanie cu 15%. Valoarea medie a unei tranzactii a fost de 133 USD.



“Comertul electronic reprezinta inca un procent foarte mic din numarul platilor efectuate prin intermediul cardurilor in Romania, insa se dezvolta foarte rapid si tot mai multi romani sunt dornici sa se alature revolutiei Internetului, fenomen care a cucerit intreaga lume", declara Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA.



In aceeasi perioada, desi comertul electronic se afla inca intr-o faza primara in Romania, cetatenii straini detinatori de carduri Visa au fost atrasi de bunurile si serviciile oferite de paginile de Internet din Romania si au realizat cumparaturi prin intermediul cardurilor Visa in valoare totala de peste 8.000 USD, cu o medie de 2 tranzactii realizate pe zi. Cei mai interesati de cumparaturile realizate online in Romania au fost cetatenii americani cu 31% din totalul sumei cheltuite, urmati de britanici cu 30%, cumuland astfel mai mult de jumatate din suma cheltuita in magazinele virtuale romanesti de catre cetatenii straini detinatori de carduri Visa.



"Ne asteptam ca numarul de vanzari online sa creasca, in special dupa ce sistemul Verified by Visa a fost introdus, oferind un nivel sporit de securitate si incredere detinatorilor de carduri si comerciantilor. Datorita noului nivel de protectie oferit de Verified by Visa, cei care isi folosesc cardul pentru cumparaturi online pot sa fie siguri ca tranzactia se face numai cu permisiunea lor. Acest serviciu contribuie la eliminarea celor mai multe dintre fraudele care se produc in tranzactiile derulate online si ne aduce mai aproape de momentul in care Internetul va deveni o zona absolut sigura pentru amatorii de cumparaturi", a adaugat Catalin Cretu.



Verified by Visa este un serviciu bazat pe parola personala al carui obiectiv este sa le ofere detinatorilor de carduri un grad sporit de siguranta cand fac cumparaturi online. Este un program simplu, care ofera atat comerciantului, cat si clientului, garantia autenticitatii datelor, cerand detinatorului de card sa introduca o parola personala cand plateste pentru bunurile cumparate online prin intermediul cardului Visa. Astfel, exista garantia ca persoana care face cumparaturile este cu adevarat cine sustine ca este atunci cand ofera online detalii referitoare la cardul sau. In acest fel, posibilitatea fraudelor se reduce in mod considerabil. Detinatorii de card pot solicita acest serviciu bancii emitente fara nici un cost suplimentar, fiind asigurati ca detin un card protejat impotriva utilizarii frauduloase, atunci cand acceseaza pagini de Internet inregistrate in sistemul ‘Verified by Visa’. De asemenea, magazinele virtuale inscrise in acest program inregistreaza o scadere cu aproximativ 80% a numarului de tranzactii nerecunoscute.



Verified by Visa este un sistem folosit deja pe scara larga in Statele Unite si lansat in Europa in aprilie 2002. Pana in prezent, sistemul Verified by Visa a fost deja adoptat de 80% dintre bancile din Statele Unite, iar numarul de beneficiari din Europa este in continua crestere - peste 10.000 comercianti, 50 de banci acceptatoare si 54 de banci emitente din intreaga Europa s-au inrolat in acest sistem. In Romania, 3 banci acceptatoare si 4 banci emitente s-au inregistrat in programul Verified by Visa. Conform celor mai recente cifre date publicitatii de RomCard, aproximativ 700.000 detinatori romani de carduri au fost deja inrolati de bancile emitente in acest program si se pot activa in orice moment, ulterior avand posibilitatea sa faca tranzactii online. In acelasi timp, peste 30 comercianti s-au configurat deja pentru e-commerce.



Sfaturile Visa pentru a efectua in siguranta cumparaturi online

Daca doriti sa accesati un site care inca nu este protejat de sistemul Verified by Visa, trebuie sa va luati cateva masuri de siguranta foarte simple:



• Asigurati-va ca detaliile cardului sunt codificate inainte sa fie trimise prin Internet. Cautati un lacat inchis sau o cheita in coltul din dreapta jos al ferestrei de browser sau verificati adresa paginii de Internet, care ar putea sa inceapa cu https:// in loc de http://



• Faceti cumparaturi de la comerciantii pe care ii cunoasteti sau aflati cat mai multe informatii despre ei inainte de a efectua tranzactia prin card, pentru a va asigura ca sunt companii serioase, cu reputatie solida.



• Pastrati o evidenta a tranzactiilor realizate prin Internet, inclusiv adresele online ale comerciantilor. Multe magazine online trimit clientilor mesaje de e-mail in care fac un sumar al detaliilor referitoare la cumparaturi. Salvati aceste informatii.



• Inainte de a cumpara un obiect, cititi conditiile de livrare si returnare a obiectului respectiv, care trebuie sa se afle pe pagina comerciantului respectiv. Pot fi trimise inapoi obiectele de care cumparatorul nu este multumit ? Daca articolele au defecte, puteti primi banii inapoi sau un alt obiect in schimb?



• Pagina de Internet a comerciantului trebuie sa contina informatii referitoare la conditiile si costurile livrarii, moneda acceptata si taxele aplicate.



• Cautati un numar de telefon sau o adresa de e-mail si notati-le, pentru eventualitatea in care aveti intrebari.



# # #





Despre Visa International: Visa este cea mai importanta marca de carduri de plata. Cardurile Visa genereaza un volum anual de tranzactii de aproape 3 mii de miliarde de dolari si sunt acceptate intr-o retea unica plin amploare in peste 150 de tari. Visa joaca un rol determinant in evolutia produselor si tehnologiilor de plata, in beneficiul celor peste 21.000 de organizatii financiare membre, precum si in beneficiul detinatorilor de carduri. Visa este un lider in domeniul platilor pe Internet si este un deschizator de drumuri in ceea ce priveste crearea u-commerce (universal commerce) – posibilitatea de a desfasura tranzactii comerciale oriunde, oricand, prin orice tip de instrument. Pentru mai multe informatii despre Visa, va rugam vizitati site-ul – www.corporate.visa.com


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu