Leasingul operational, o solutie de reducere a costurilor pentru IMM-uri

Leasingul operațional devine o adevărată oportunitate de finanțare și una din cele mai bune opțiuni pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) de a-și dezvolta afacerea, în efortul de reducere a costurilor și eficientizare a activității. Astfel, Porsche Finance Group a reconfigurat acest produs, făcându-l mult mai accesibil pentru IMM-uri și pentru persoanele fizice.

Având în vedere actualul context financiar în care IMM-urile se confruntă cu multe dificultăți în accesarea creditelor, Porsche Finance Group
a transformat leasingul operațional în primul produs cu adevărat flexibil de acest tip, se arata intr-un comunicat al companiei.

Noul leasing operațional oferit de Porsche Mobility este adaptat la actualele condiții ale pieței și reprezintă o soluție viabilă pentru clienții care își schimbă periodic mașinile și pentru companiile care dețin flote de mașini și conștientizează avantajele utilității, comparativ cu proprietatea.

Cu ajutorul noului produs de leasing operațional, managerii au oportunitatea de a îmbunătăți capacitatea de finanțare a activităților de bază ale companiei, dispunând astfel de mai multe lichidități. Clientul deține controlul, cunoaște costurile exacte ale flotei de mașini, și, cel mai important, plătește numai pentru ceea ce utilizează – o rată lunară mai mică, cu flexibilitate crescută și posibilitatea de a redimensiona și restructura produsul în funcție de necesitățile sale.

Rata este determinată conform numărului de km/an estimați, perioadei de utilizare și modelului autoturismului. Acesta este un produs foarte eficient din punct de vedere financiar – toate costurile sunt transparente, rata lunară incluzând asigurarea CASCO iar valoarea TVA aferentă este 100% deductibilă – ceea ce le oferă clienților un control deplin al costurilor și îi scutește de viitoare surprize.

Clientul nu se confruntă cu potențialele probleme aferente revânzarii vehiculului, acesta fiind unul dintre avantajele majore ale produsului. Proprietarul mașinii este compania finanțatoare, clientul având astfel flexibilitatea de a schimba flota de mașini mai ușor și mai avantajos decât în cazul altor tipuri de finanțare.

„Știm că IMM-urile trec printr-o perioadă dificilă, astfel încât dorim să le sprijinim prin reconfigurarea produsului nostru de leasing operațional, transformându-l în cea mai viabilă soluție și oferindu-le astfel companiilor șansa de a se concentra pe activitatea lor, cu costuri administrative minime”, a declarat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group. „Este o soluție viabilă nu doar pentru companiile care dețin flote auto mari, ci și pentru IMM-uri și pentru companiile care dețin flote auto mici, pe care trebuie să le administreze într-o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor”, a adăugat Kurt Leitner.

Produsul a fost regândit ca un produs de retail, disponibil clienților din toată țara, prin rețeaua de dealeri a grupului Porsche în România. Astfel, fiecare client interesat poate primi o ofertă de leasing operațional de la Porsche Mobility printr-o simplă vizită la dealer-ul VW, Skoda, Audi, SEAT sau Porsche din orașul în care locuiește sau în care își desfășoară activitatea. Mai mult, clienții noștri beneficiază de un pachet complet de servicii pentru flota lor de mașini, ce poate include contractul de mentenanță și oricare alte servicii oferite prin Porsche Mobility, cum ar fi cardul de alimentare combustibil sau managementul anvelopelor. Toate acestea sunt disponibile chiar în orașul lor, la oricare dintre dealerii noștri.

ÃŽn ultimii doi ani segmentul de leasing operațional a avut o creștere în România de la sub 1% la peste 3% din piața financiară. La nivelul Porsche Mobility, compania a încheiat 1.178 noi contracte de leasing operațional în primele șase luni ale lui 2009, de trei ori mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Valoarea contractelor este de 24 milioane euro, de aproape cinci ori mai mult decât valoarea contractelor de leasing operațional încheiate până la sfârșitul lunii iunie 2008.

Porsche Mobility este parte a Porsche Finance Group, care oferă servicii financiare integrate exclusiv pentru mărcile grupului Porsche în România, printr-o rețea națională care cuprinde 89 de dealeri.

Porsche Finance Group

Porsche Finance Group se ocupă cu finanțarea autoturismelor aparținând mărcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley și Porsche. Grupul este prezent pe piața românească din 1999 și include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility și Porsche Asigurări.

Porsche Finance Group oferă clienților săi soluții eficiente și rapide pentru achiziționarea automobilului dorit, conform conceptului “one stop shop”: achiziționare directă, în showroom, finanțare prin leasing sau credit, asigurare pentru mașină și o administrare eficientă a flotelor de mașini.

Porsche Leasing Romania IFN SA oferă leasing financiar intern pentru persoane fizice și companii. Porsche Bank Romania – prima bancă auto specializată de pe piața românească – oferă credite pentru autoturisme.

Porsche Broker de Asigurare completează gama de servicii cu asigurări CASCO și RCA.
Porsche Mobility a fost înființată cu scopul de a dezvolta serviciul de management de flote, rent-a-car și leasing operațional.

Porsche Asigurări închide cercul serviciilor integrate ale Porsche Finance Group. Compania oferă asigurarea CASCO, valabilă în toată Europa, pentru mașinile noi achiziționate în leasing, prin companiile grupului, Porsche Leasing și Porsche Mobility.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu