KFS poate prelua TBI Leasing

Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune in cazul operatiunii de concentrare economica realizata de catre Kardan NV prin preluarea controlui unic asupra companiei Kardan Financial Services BV si indirect asupra TBI Leasing S.A., TBI Credit S.A. si TBI Insurance Agent de Asigurare S.R.L, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Anterior realizarii acestei operatiuni, Kardan Financial Services BV exercitase controlul asupra Kardan Financial Services BV (KFS), impreuna cu Wiener Stäedtische Allgemeine Versicherung AG.

In urma analizei operatiunii de concentrare, Consiliul Concurentei a decis ca tranzactia, desi cade sub incidenta legii Concurentei, nu va avea ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe teritoriul Romaniei.

Potrivit dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Kardan NV este o companie de tip holding al carei obiect de activitate consta in investitii financiare.

KFS este o companie activa pe piata investitiilor financiare, realizand investitii in Europa Centrala si de Est si asigurand admininstrarea, supravegherea si finantarea societatilor finantate.

In Romania, KFS actioneaza pe piata serviciilor de leasing prin intermediul societatii TBI Leasing, iar prin intermediul agentului economic TBI Credit, KFS este activa pe piata creditelor de consum.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu