Interamerican devine Eureko

Compania de asigurari si pensii Interamerican Romania, parte a Grupului Eureko din 2001, devine in mod oficial Eureko incepand cu aceasta luna si se va concentra pe dezvoltarea asigurarilor de viata, medicale si pensiile private. Compania va renunta la asigurarile auto si alte tipuri de asigurari non-viata.

Procesul de re-branding face parte dintr-o strategie mai larga a companiei de a-si consolida pozitia solida detinuta pe piata locala de asigurari si pensii, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

In prezent, Eureko are in Romania peste 350,000 de clienti cu polite active pe segmentul de asigurari si pensii administrate privat.

Ca urmare a succesului realizat pe segmentul pensiilor administrate privat, precum si a cresterii semnificative inregistrate in asigurarile de sanatate, Eureko si-a anuntat strategia de extindere pe piata din Romania in 2009 si in perioada urmatoare.

Eureko se va concentra in principal pe anumite segmente cheie, respectiv Pensii, Sanatate si Asigurari de viata si va atinge aceste obiective parcurgand mai multe etape:

Pensii - in 2008 grupul si-a anuntat intrarea pe segmentul pensiilor private facultative prin lansarea fondului de pensii EUREKO CONFORT – cu profil de risc mediu, care va fi urmat in acest an de un al doilea fond de pensii EUREKO ACTIV – cu profil de risc ridicat.

In acest an vor fi lansate noi produse de Asigurari de viata, incepand cu un nou produs de tip unit- linked avand optiunea de alegere a unui fond garantat, destinat investitorilor precauti. Acest fond va fi lansat in februarie 2009.

Incepand cu 1 mai 2009, Eureko va inceta subscrierea de polite de asigurari generale pentru acoperirea anumitor riscuri, respectiv bunuri, auto, raspundere civila si cargo – concentrandu-se astfel pe principalele linii de business.

In 2009 Eureko isi va extinde reteaua de furnizori de servicii medicale in intreaga tara cu parteneri speciali, pentru a oferi clientilor sai o mai mare mobilitate in alegerea furnizorilor de servicii medicale.

Compania va face investitii importante pentru consolidarea la nivel de brand si distributie. La mijlocul lunii februarie va fi lansata o campanie sustinuta de marketing care va defini pozitia Eureko in Romania.

Eureko va continua sa-si dezvolte capacitatile de distributie prin restructurarea retelei de agenti, prin implementarea unei retele de vanzari catre clienti mari (lansata la sfarsitul anului 2008) si prin extinderea cooperarii cu brokerii si partenerii de distributie.

De asemeni, directii strategice ale Eureko si planurile de dezvoltare vor fi sustinute de mai multe de proiecte de dezvoltare.

Finalizarea achizitiei fondului de pensii Bancpost anuntata la sfarsitul anului 2008 va fi incheiata in vara anului in curs.

In 2009 Eureko va investi si in extinderea serviciilor medicale private furnizate sub numele Euroclinic, ceea ce va duce la o crestere a numarului facilitatilor si a gamei de tratamente.

In al treilea trimestru al acestui an, Eureko isi va muta sediul central intr-o noua cladire de birouri - Olympia Tower din Piata Muncii. Contractul de inchiriere a fost deja semnat pentru o perioada de sase ani si jumatate, pana in 2016.

Compania dezvolta in prezent o serie de proiecte de dezvoltare care vor fi anuntate pe parcursul anului, pe masura ce vor fi finalizate.

“Anul 2009 va fi o provocare pentru toate activitatile pe care le desfasuram in Romania. Suntem incantati sa avem alaturi un actionar care doreste sa investeasca pe termen lung pe piata locala. Pentru Eureko in Romania, anul acesta este si provocator dar si interesant cu atat de multe initiative si proiecte in curs”, spune Frans van der Ent,
Country Manager Eureko.

Eureko este un grup financiar cu o pozitie puternica in Europa, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 13 tari europene, cu peste 24.000 de angajati. Obtinand un profit net de 979 milioane euro in 2007, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor si pensiilor.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu