Generali Asigurãri anunta creºteri spectaculoase în primul semestru

Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise au fost de 115.617 mii RON (33 mil. Euro), in crestere cu 159% in RON fata de primul semestru al anului 2005, iar la asigurarile de viata, primele subscrise, in valoare de 18.101 mii RON (5,2 mil. Euro), au crescut cu 110% in RON.



In ceea ce priveste volumul total de prime brute incasate, acesta s-a ridicat la 106.110 mii RON, dublu fata de perioada similara a anului 2005, din care asigurari generale 92.243 mii RON, iar asigurari de viata 13.867 mii RON.



Conform structurii portofoliului, cele mai bine vandute asigurari in primul semestru au fost cele de mi-jloace de transport terestre (49,4% din total prime brute subscrise), urmate de asigurarile de incendiu si calamitati naturale (13,8%).



Jumatatea anului a adus si o serie de produse noi in portofoliul companiei. Societatea vinde, incepand de anul acesta, asigurarea auto internationala Carte Verde, iar din luna iulie produsul de asistenta rutiera, unic in Romania, Asist Plus Extra. Acesta este un produs de asigurare auto de sine-statator, care nu depinde de incheierea politei RCA sau CASCO. De asemenea, Generali va intra in luna august si pe piata asigurarilor de viata unit-linked.



Tot in acest prim semestru, departamentul IT a implementat un soft nou pentru gestionarea asigurarilor non-viata. Sistemul se bazeaza pe o platforma de dezvoltare a produselor elaborate de Generali Holding Vienna si a fost implementat in toate agentiile Generali.

De asemenea, sistemul va putea fi folosit in viitor si de partenerii Generali Asigurari (banci, societati de leasing, brokeri) in conformitate cu principiile si viziunea companiei.



In prezent, Generali Asigurari are un capital social de 30.000.000 RON, numara 310 angajati si 2.389 agenti (cu 130% mai multi decat in decembrie 2005), iar actionarul majoritar (83,44%) este Generali Holding Vienna.



Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 69 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari. In 2005, Generali Asigurari a raportat o cifra de afaceri 108,5 milioane RON.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu