Generali adopta o strategie unitara pentru operatiunile din Romania

Generali PPF Holding, cel de-al treilea jucator important al pietei de asigurari din Europa Centrala si de Est, a dezvoltat o strategie unitara pentru toate operatiunile sale in Romania, in urma preluarii a 82% din actiunile ARDAF si a 99,9% din actiunile RAI.

Companiile pe care holdingul le detine pe piata locala vor opera ca entitati separate si independente, sub o coordonare care sa asigure atat performante individuale inalte, cat si la nivel de Grup. In urma acestei tranzactii, Generali PPF Holding (GPH) este reprezentat in Romania de catre Generali Asigurari, ARDAF, RAI si Generali Fonduri de Pensii. Noile achizitii, ARDAF si RAI, au crescut cota de piata locala a holdingului la aproape 10%*.

Coordonatorul teritorial al Generali PPF Holding in Romania este Marie Kovarova, care isi va mentine si pozitia de CEO al Generali Asigurari. In urma tranzactiei, Stanislav Uma a devenit Presedintele in exercitiu al ARDAF si CEO desemnat al ARDAF, asteptand confirmarea CSA si inregistrarea la Registrul Comertului.

Adina Bacioiu si Dan Bordeanu vor activa in continuare ca Director General Adjunct si Membru al Consiliului de Administratie al ARDAF, respectiv ca Director General Adjunct al ARDAF. Lor li se alatura in Consiliul de Administratie Eva Stefanikova. In data de 2 martie 2009, Adunarea Generala a Actionarilor ARDAF i-a numit pe Pavel Paidar si Thomas Pasternak membri ai Consiliului de Administratie, numirea fiind supusa aprobarii CSA si inregistrarii la Registrul Comertului. Managementul RAI va fi in continuare asigurat de catre Iuliana Hampu, CEO, si Adina Bacioiu, membru al Consiliului de Administratie.

„Preluarea celor doua companii reconfirma importanta strategica a Romaniei pentru Generali PPF Holding. Din acest moment, cream premisele pentru intarirea prezentei Grupului pe una dintre cele mai atractive piete din Europa Centrala si de Est. Ii acordam cu incredere doamnei Kovarova responsabilitatea reprezentarii Grupului in Romania, avand misiunea de a introduce pe plan local principiile performantei, sigurantei si calitatii in servicii ale Generali PPF Holding. Domnului Uma ii revine sarcina de a conduce ARDAF”, a declarat Ladislav Bartonicek, CEO al Generali PPF Holding.

„Sunt onorata de increderea acordata de catre Grup si de misiunea de a conduce activitatea Generali PPF Holding in directia devenirii unuia dintre cele mai solide si sigure grupuri financiare din Romania. In contextul strategiei Grupului si al climatului economic local, scopul nostru va fi acela de a asigura cresterea profitabilitatii, calitatea serviciilor si performanta generala a companiilor din Holding”, a declarat Marie Kovarova, reprezentant al Generali PPF Holding in Romania. „Vom mentine companiile pe drumuri separate, prin strategii de dezvoltare individuale, dar vom cauta sa preluam cele mai bune practici din expertiza Grupului, pentru a imbunatati performanta si eficienta fiecareia dintre companii”, a adaugat Kovarova.

ARDAF se remarca printr-o pozitie buna pe piata asigurarilor generale, in special pe segmentul RCA, si o retea puternica de agentii si agenti (36 de sucursale, 200 de agentii si 5900 de agenti). Compania activeaza in special pe sectorul retail. In 2008, ARDAF a obtinut un volum total de prime brute subscrise (PBS) de 352,9 milioane RON (date preliminare ale companiei), cu 120,8% mai mult decat in anul precedent, majoritar din asigurari generale si din polite RCA in special. Compania s-a plasat pe locul al optulea pe piata de asigurari generale, avansand cu doua pozitii fata de 2007, conform datelor preliminare ale CSA.
GPH urmareste sa asigure profitabilitatea ARDAF si cresterea sanatoasa a companiei. ARDAF va continua sa vanda propriile produse si sa foloseasca propria retea de vanzari, cu potential ridicat de raspandire a ofertei de produse.

RAI, Roumanie Assurance International, este lider de piata pe segmentul asigurarilor medicale de calatorie, cu o cota de piata de 27% in 2008. Compania detine contracte curente cu peste 80% dintre agentiile de turism de pe piata si a incheiat mai mult de 500.000 de polite de asigurare medicala de calatorie in 2008 (peste 80% dintre clientii agentiilor de turism au calatorit cu o polita de asigurare RAI).

Obiectivul Grupului este de a mentine compania in pozitia de lider pe segmentul sau. In 2008, RAI a subscris prime brute in valoare de 20 de milioane RON, conform propriilor date preliminare.

Generali Asigurari va urmari cresterea volumului primelor brute subscrise pe toate categoriile de produse, concentrandu-se pe asigurari de viata, asigurari non-auto, non-life pe retail si non-life pe segmentul corporate. De asemenea, compania va continua sa subscrie prudent si sa imbunatateasca rata daunalitatii, precum si sa asigure servicii superioare clientilor. Generali isi reconfirma intentia de a obtine un portofoliu mai echilibrat intre clientii retail si corporate si de a spori prezenta si vizibilitatea in tara. Primele brute subscrise in 2008 au fost de 417 milioane RON, conform datelor preliminare ale CSA.

Generali Fonduri de Pensii urmareste sa isi mentina cota de piata in 2009 pe Pilonul II Pensii. Pentru Pilonul III, compania pregateste lansarea unui produs numit „Stabil”.
Despre Generali PPF Holding
Generali PPF Holding B.V. opereaza in 13 tari din Europa Centrala si de Est: Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croatia, Belarus si Kazakhstan. Prin intermediul subsidiarelor sale, Generali PPF Holding administreaza active in valoare de aproape 10 miliarde EUR, deservind 9 milioane de clienti in intreaga regiune. Primele brute subscrise ale holdingului s-au ridicat la aproximativ 3,1 miliarde EUR in 2007. Generali PPF Holding este inregistrata in Olanda avand principala ramura operationala la Praga, in Cehia. Generali PPF Holding B.V. este o companie joint venture a Assicurazioni Generali (51% din actiuni) si PPF Group (49%).

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu