Generali a platit despagubiri mari pentru culturile agricole

In prima jumatate a acestui an, Generali Asigurari a platit despagubiri de peste 250 000 RON (2,5 mld. lei vechi), atat pentru culturile agricole, cat si pentru animalele care fusesera asigurate, la acestea adaugandu-se rezervele la culturile care au ramas „sub observatie”. Furtuna de la inceputul acestei luni a ridicat rezervele de dauna la peste 700 000 RON (7 mld. lei vechi).

Cerealele, plantele tehnice si cele medicinale, plantele de nutret, legumele, rodul viilor si pomilor, culturile din sere, solarii si pepeniere sunt numai cateva din culturile agricole care pot fi asigurate de Generali Asigurari. Riscurile acoperite de asigurari sunt reprezentate de grindina, ploi torentiale, furtuna / vijelie, incendiu, alunecari si prabusiri / surpari de terenuri, ingheturi timpurii de toamna si tarzii de primavara.

Contractul de asigurare se poate incheia, pentru toate tipurile de asigurari, in orice perioada a anului, exceptie facand culturile pentru care statul subventioneaza primele de asigurare. La randul sau, suma asigurata se stabileste de asigurat impreuna cu asiguratorul si reprezinta totalitatea cheltuielilor tehnologice.

In ceea ce priveste asigurarea animalelor, pot fi asigurate bovine, ovine, caprine, porcine, cabaline, dar si cai de rasa din herghelii, stupi de albine, pasari din toate categoriile, pesti si melci din crescatorii. Riscurile acoperite de acest tip de asigurare sunt reprezentate de accidentele provocate de inundatii, incendiu, furtuna, cutremur, avalanse, precum si de atacul animalelor salbatice, muscatura serpilor, leziuni interne etc.



Suma asigurata este reprezentata de pretul pe piata al respectivelor animale sau de valoarea evidentiata in documentele contabile.

Asigurarea gospodariilor agricole reprezinta un segment ce va inregistra mari cresteri in perioada imediat urmatoare. Se pot asigura constructii, echipamente si mobilier, provizii, stocuri agricole, marfuri si furaje. Principalul risc acoperit este incendiul, dar adaosul la prima de asigurare este reprezentat de cutremur, inundatii, fenomene atmosferice etc.

Pot incheia asigurari la Generali Asigurari persoanele fizice sau juridice care cultiva terenurile agricole, detin efective de animale sau o gospodarie agricola, persoanele care au angajat un credit bancar pentru dezvoltarea unei activitati agricole, persoanele care au luat in renta / inchiriere terenuri si / sau efective de animale si cele care au incheiat un contract de concesionare cu Agentia Domeniilor Statului.



Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 69 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari. In 2005, Generali Asigurari a raportat o cifra de afaceri de 108,5 milioane RON.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu