Generali a lansat asigurarile de viata cu componenta investitionala tip unit-linked

Modalitatea prin care compania de asigurari investe banii asiguratilor sunt programele de investitii, in lei sau valuta. Programele de investitii sunt organizate sub forma unor fonduri de investitii, a caror unitate de masura este unitata de fond, de unde vine si numele de unit. Cu alte cuvinte, banii depusi de asigurati la compania de asigurare sunt convertiti in aceste unitati de fond, carora li se stabileste un pret de cumparare, atunci cand depui prima, si un pret de vanzare, dupa realizarea investitiei si rascumparea asigurarii.



Deocamdata, la Generali sunt disponibile doar doua programe de investitii, in lei, denumite Genius, programul in euro urmand a fi functional de anul viitor.



Cele doua programe in lei, de a caror investitii se ocupa Raiffeisen Asset Management, sunt impartite in functie de marimea riscului investitional.



Astfel, primul program are un risc mai scazut, pentru ca unitatile de fond sunt investite in principal, in proportie de 75% in bonuri de trezorerie, certificate de depozit si depozite bancare iar restul in titluri de stat, obligatiuni corporatiste si obligatiuni municipale. Asadar, mai toate fiind instrumente financiare care aduc castiguri sigure, dar nu foarte mari.



Pentru a obtine castiguri mai mari, dupa cum se stie, trebuie sa si riscam. Aceasta componenta de risc si de castig mai mare este reprezentanta, in cazul celui de-al doilea program de investitii al Generali, de actiunile la Bursa de Valori Bucuresti, in proportie de 25%, restul unitatilor fiind investite in titluri de stat, obligatiuni corporatiste si obligatiuni municipale.



De fapt, riscul celui de-al doilea program este cotat ca mediu, avand doar un sfert din unitati investite in actiuni. Exista si programe de investitii ale altor companii de asigurari care au un risc ridicat, investitiile facandu-se cu preponderenta in actiuni la bursa.



Beneficiarii unei astfel de asigurari isi pot administra singuri riscul, avand posibilitatea de a-si muta unitatile de fond intre cele doua programe, in functie de randamentul acestora.



Produse de asigurare tip unit-linked mai sunt oferite de Allianz, Aviva, ING sau Interamerican.



COMUNICAT DE PRESA:

Generali Asigurari lanseaza asigurarea de viata de tip unit-linked



Produsele unit linked se diferentiaza in mod esential de asigurarile traditionale prin modul de gestionare a riscului investitional. Aceste produse se adreseaza persoanelor carora le place sa-si asume riscul investitional si care incep sa se orienteze spre instrumente de economisire mai sofisticate decat cele traditionale (de exemplu, depozite bancare sau titluri de stat).



GENerali Investment Unit Solution reprezinta un veritabil plan personal de investitii, care garanteaza insa si protectie clientului si familiei sale, in cazul producerii unor evenimente neprevazute.



Polita de tip unit-linked - GENerali Investment Unit Solution - ofera clientilor posibilitatea de a opta pentru schimbarea strategiei investitionale sau pentru efectuarea unor plati suplimentare, independent de cele esalonate, prevazute in contractul de asigurare.



Durata contractului incheiat variaza intre 5 si 30 de ani, in functie de optiunea clientului, a carui varsta nu trebuie sa depaseasca, pana la sfarsitul contractului de asigurare, 75 de ani.



In momentul in care polita de asigurare de tip GENerali Investment Unit Solution ajunge la maturitate, capitalul poate fi primit de client integral sau sub forma de pensie, in functie de preferintele acestuia. Se poate opta pentru pensie viagera, garantata, temporara sau pensie viagera impartita proportional intre soti.



Prin cele trei fonduri de investitii, Generali Asigurari ofera clientilor sai posibilitatea investirii banilor atat pe termen scurt, cat si lung, castigul variand in functie de gradul de risc si profitabilitatea dorita. Astfel, GENerali Investment Unit Solution – Confident se adreseaza persoanelor carora nu le place sa riste si doresc un castig sigur. GENerali Investment Unit Solution – Armonie este potrivit persoanelor care imbina riscul cu rentabilitatea, in timp ce GENerali Investment Unit Solution – Activ se adreseaza celor care doresc un castig mare si sunt dispusi sa riste pentru a-l obtine.



In luna septembrie au fost lansate fondurile de investitii Confident si Armonie, ambele in RON. Primul are in componenta 75% instrumente de piata monetara si 25 % instrumente cu venit fix, iar cel de-al doilea este constituit din 75% instrumente cu venit fix si 25% actiuni.



„Pana la finele acestui an, cand estimam ca vom incheia circa 1.000 de contracte de asigurare unit linked, vom adauga inca un fond in RON, cu investitii preponderente in actiuni”, a declarat domnul Tudor Moldovan, directorul general al companiei Generali Asigurari. “In plus, in prima parte a anului 2007, compania va mai lansa inca trei fonduri in moneda europeana. Programele de investitii vor fi publicate atat pe site-ul companiei, www.generali.ro, cat si saptamanal, intr-un cotidian de larg tiraj”, a mai adaugat directorul general.



Asigurarea unit-linked GENerali Investment Unit Solution poate fi completata cu o asigurare suplimentara, de tipul: deces din accident, invaliditate totala si permanenta din accident, indemnizatie zilnica de spitalizare din accident, indemnizatie zilnica pentru imobilizare temporara in aparat ghipsat, indemnizatie pentru interventii chirurgicale din accident, indemnizatie pentru boli grave. Suplimentar, asigurarile de accidente sunt valabile si pe perioada eliberarii de la plata primelor.



Cei care doresc sa incheie o polita GENerali Investment Unit Solution o pot face adresandu-se unui agent de asigurari din cele 69 de agentii si puncte de lucru ale companiei noastre.



Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. In 2005, Generali Asigurari a raportat o cifra de afaceri 108,5 milioane RON.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu