Fitch reafirmã ratingul 'BB+' pentru ProCredit Romania

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a reafirmat ratingul 'BB+' pentru datoriile pe termen lung in lei si in valuta ale ProCredit Bank S.A.'s ("ProCredit Romania"), informeaza Fitch.

Debitele valutare si in lei, pe termen scurt, sunt notate cu 'B', creditele individuale au fost notate cu 'D/E' iar cele Suport cu '3'.
Perspectiva acestor ratinguri este stabila.
Ratingurile pe termen lung, pe termen scurt si cele suport reflecta probabilitatea moderata a sprijinului de care ProCredit Romania poate beneficia in caz de nevoie de la cel mai mare actionar, ProCredit Holding AG ("PCH"), aceasta din urma banca fiind notata cu 'BBB-', cu perspectiva stabila.
PCH detine al momentul actual 32 la suta din banca. Desi mai exista si alti actionari ai PCH cu detineri in ProCredit Romania, PCH se estimeaza a obtine controlul majoritatii actiunilor pana in anul 2007.
Ratingul individual reflecta marimea redusa, profitabilitatea scazuta, desi in crestere si riscurile atat de credit cat si operational, asociate cresterii rapide a imprumuturilor. Ponderea acestor factori este balansata de faptul ca banca face parte dintr-o retea globala in termeni de expertiza managementului riscului, precum si de performantele creditelor decente de pana la acest moment.
In primele sase luni ale lui 2006, banca a acordat un numar total de aproape 11.000 credite, insumand un volum de 66,50 milioane euro. Volumul total al creditelor in derulare este de 123,42 milioane euro, cu 68 la suta mai mult fata de iunie 2005 si cu 38 la suta mai mult fata de decembrie 2005.
Banca are in prezent un numar de 55.000 clienti, iar volumul conturilor a atins valoare de 78,88 milioane euro, in crestere cu 78 la suta fata de luna iunie 2005 si cu 20 la suta fata de decembrie 2005.
ProCredit Bank Romania a primit din partea Fitch Ratings calificativul BB+ pe termen lung, pentru obligatiunile pe care banca le-a lansat in perioada 9 - 22 martie, aceasta fiind prima oferta publica de obligatiuni a bancii.
Emisiunea, in valoare de 35 milioane RON, este compusa din 70.000 de obligatiuni de rangul I, cu o valoare nominala de 500 RON, avand o maturitate de trei ani si o dobanda fixa de 85 la suta pe an. Valoarea emisiunii va putea fi majorata cu 15 la suta in caz de suprasubscriere.
Evaluarile Fitch Ratings reflecta stabilitatea unei institutii si pot fi folosite de catre investitori pentru determinarea gradului de risc al investitiei. Ratingul primit de banca pentru emisiunea de obligatiuni are la baza documentele pe care ProCredit Bank Romania le-a pus la dispozitia agentiei in vederea analizarii riscului la care sunt supusi potentialii investitori. Calificativul obtinut reflecta stabilitatea pe piata a ProCredit Bank Romania.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu