Firmele care nu au suficiente garantii pot obtine un credit de la CEC Bank

Miercuri, 3 aprilie 2019, CEC Bank si Fondul European de Investitii (FEI) au parafat incheierea unui parteneriat sub egida COSME Loan Guarantee Facility (COSME LGF), pentru a sustine companiile mici si mijlocii romanesti, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

COSME LGF este un instrument de garantare menit sa sustina acordarea de credite IMM-urilor care, in conditii standard, ar avea acces limitat la finantare. Garantiile acordate acopera un portofoliu de 120 mil. lei.

Referitor la acest parteneriat, domnul Laurentiu Mitrache, Director general - Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank, a declarat:

"Acordul de Garantare semnat astazi cu Fondul European de Investitii reconfirma strategia CEC Bank de sustinere a dezvoltarii afacerilor intreprinderilor mici si mijlocii. Banca noastra urmareste in permanenta sa faciliteze accesul companiilor la produse si servicii financiare moderne si consideram ca instrumentul financiar dezvoltat la nivel european si implementat prin CEC Bank raspunde nevoilor actuale ale sectorului privat si contribuie la cresterea economica pe termen mediu si lung".

Alaturi de domnul Mitrache, CEC Bank a fost reprezentata, la nivel de conducere executiva, de domnul Bogdan Neacsu, Director - Prim-Vicepresedinte al Comitetului de Directie si de doamna Mirela Iovu, Director - Vicepresedinte al Comitetului de Directie.

Pe langa CEC Bank, au mai semnat acorduri de colaborare cu FEI inca trei institutii financiare din Romania. La eveniment au participat, printre altii, doamna Angela Cristea, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, domnul Roger Havenith - EIF Deputy Chief Executive, reprezentanti ai celor patru institutii financiare, reprezentanti mass-media.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu