EximBank acorda Romelectro un plafon de finantare multiprodus

EximBank anunta intr-un comunicat ca a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, un plafon de finanțare multiprodus în valoare de 54 de milioane de lei, destinat derulării unui contract pe care societatea l-a încheiat cu Transelectrica.

Facilitatea structurată de bancă include atât o componentă de finanțare - care acoperă nevoile temporare de cash, cât și una de garantare – scrisori de garanție bancară pentru bună execuție și restituire avans, necesare Romelectro pentru proiectul retehnologizării unei stații electrice de transformare a Transelectrica.

"EximBank își respectă angajamentul ferm asumat de susținere a companiilor românești și, iată, continuă să-și extindă portofoliul de clienți prin încheierea acestui acord cu unul dintre liderii în servicii pentru industria energetică. Antreprenorii români, și în special cei care activează în domeniul energetic, vor găsi la EximBank întreaga disponibilitate mai ales că susținerea acestui sector rămâne o prioritate pentru bancă. EximBank va continua să acționeze pentru consolidarea industriei energetice românești într-o manieră viabilă economic și care să țină cont de orientările strategice ale României în regiune pe termen mediu și lung", a spus Traian Halalai, președintele EximBank. 

Compania Romelectro a câștigat licitația organizată de Transelectrica pentru retehnologizarea stației electrice 400/220/110/20 kV Bradu, un important nod în cadrul Sistemului Electroenergetic Național ce asigură conexiunile și tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrică (Muntenia și Oltenia) către zonele deficitare din Transilvania. Valoarea contractului depășește 29 de milioane de euro și se va derula pe o perioadă de patru ani.

"Câștigarea acestei licitații este încă o confirmare a faptului că Romelectro rămâne partenerul strategic local în proiecte de energie electrică, datorită valorilor pe care le promovează: competență și seriozitate. Acum că avem partener și EximBank, vorbim practic despre un proiect 100% românesc, toate cele trei părți implicate în proiect fiind entități cu capital autohton. Sperăm să continuăm colaborarea cu EximBank mai ales că ne-am propus să reconsiderăm piețele de export și să ne concentrăm atenția pe revenirea la lucrările în străinătate. Până în prezent, piața internă a oferit suficient spațiu pentru activitatea Romelectro, însă ne dorim să dezvoltăm business-ul și de aceea trebuie să ne reîndreptăm atenția spre piețe – precum Orientul Mijlociu (unde Romelectro a condus proiecte de succes), nordul Africii și spațiul de la Caucaz - Marea Caspică", a spus Viorel Gafița, Președinte Director General Romelectro, citata in comunicatul bancii.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu