EximBank a deschis cea de-a 18-a unitate teritoriala, la Ramnicu Valcea

Agenția Râmnicu Vâlcea, deschisă în str. Știrbei Vodă, nr. 5, va oferi întreaga gamă de produse și servicii a EximBank: finanțări, garanții, asigurări, precum și produse de trezorerie, cash management și trade finance.

EximBank a deschis în această lună o nouă unitate la Râmnicu Vâlcea, ce va deservi județele Vâlcea și Gorj, aceasta fiind cea de-a cincea agenție pe care banca o inaugurează în cadrul procesului de extindere a rețelei comerciale, demarat în 2013, anunta banca intr-un comunicat.

”Cu acest nou pas de extindere a rețelei teritoriale ne urmăm obiectivul de creștere a gradului de proximitate față de clienți și ne întărim capacitatea de distribuție a produselor noastre financiare, conform strategiei de a deveni un competitor puternic pe piața de corporate banking. EximBank este o instituție de credit dedicată susținerii comunității de business din România, iar creșterea prezenței noastre în teritoriu ne permite să ne facem mai bine cunoscute produsele și instrumentele de finanțare. De aceea, vom continua să dezvoltăm rețeaua operativă și estimăm că, până la finele anului, EximBank va opera cu 20 de unități, față de 12 în 2012”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Agenția Râmnicu Vâlcea, deschisă în str. Știrbei Vodă, nr. 5, va oferi întreaga gamă de produse și servicii a EximBank: finanțări, garanții, asigurări, precum și produse de trezorerie, cash management și trade finance. Ca și în cazul celorlalte unități noi, agenția va funcționa fără servicii de back office,cu un număr de trei angajațicare să recurgă la metode de vânzare directă, la sediul companiilor.

Unitatea de la Râmnicu Vâlcea se alătură celorlalte 17 pe care EximBank le are în Arad, București, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Pitești, Ploiești, Oradea, Târgu Mureș, Timișoara și Sibiu.

EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbția de fonduri europene.

EximBank a obținut în primul semestru din 2014 un profit net de aproape 32 mil. lei, cu 29% mai mare decât în primele șase luni ale anului precedent, în contextul extinderii bazei de clienți și a acoperirii teritoriale și ca urmare a definirii unui model de business sustenabil, cu o bună capacitate de generare a veniturilor.

Volumul expunerilor noi acordate a totalizat, în primele șase luni ale acestui an, aproximativ 475 mil. lei, din care 90% au fost orientate către finanțarea companiilor. Portofoliului de credite nete al băncii s-a majorat cu 24% față de sfârșitul lui 2013, iar activele băncii au crescut cu 244 mil. lei, se mai arata in comunicatul bancii.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu