Cum procedez pentru a-mi recupera banii investiti in criptomonede pe platforma Liontrade

"Buna ziua, Am aflat ca pot veni la dumneavoastra in legatura cu tepele online pentru niste sfaturi. Am o cunostinta care a pierdut suma de aproximativ 20.000 euro prin intermediul tepelor cu tradingul de criptomonede. Am facut reclamatie la politie si am nevoie de mai multe informatii de cum ar trebui sa procedez in continuare. Va pot da mai multe detalii de indata ce imi raspundenti.", intreaba un cititor.

Platforma in care a investit criptomonede cunostinta dumneavoastra, liontrade.pro, Itrust.trade sau trustlion.pro, este, dupa cum spuneti, o frauda online (scam).

Pe site-ul ASF, ro exista o firma de investitii cu nume asemanator, care nu este autorizata pentru investitii financiare in Romania:

„Entitatea Rame Partners LLC (TRUST LION – https://trustlion.pro) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare”, conform listei cu entitatile de investitii neautorizate, publicata de ASF.

Sfatul meu: nu mai investiti niciun ban si raportati aceasta tentativa de frauda financiara la Politie, prin completarea unei plangeri online, pe site-ul Politiei Romane, la acest link:  https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Atentie la firmele de investitii straine, necunoscute!

Nu va sfatuiesc sa va investiti banii in site-uri necunoscute, care nu va ofera incredere si siguranta, mai ales cand este vorba de criptomonede (bitcoin) sau NFT, care sunt foarte riscante.

Si mai ales nu va sfatuiesc sa alegeti site-uri care nu sunt specializate in investitii financiare si implicit nu sunt autorizate de institutiile competente, precum Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), cum sunt firmele de brokeraj (Tradeville, Admiral Markets, BT Capital Advisers, Prime Transactions etc.)

Conform informatiilor publicate de ASF (vezi foto mai jos), un semnal de alarma in cazul unui site de investitii este „lipsa prezentei fizice a entitatii”.

„Lipsa modalitatii de compensare a investitorilor” este un alt semnal de alarma pe care il putem identifica pe un site de investitii.

Avertisment ASF firme neautorizate

Sfatul ASF:

„Într-o astfel de situație, vă adresăm rugămintea de a contacta rapid Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., utilizând Formularul tip II și adresa de e-mail Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.
Dacă, după verificările recomandate anterior, nu ați obținut informații clare și complete privind entitatea care v-a contactat sau pe care intenționați sa o contactați, nu vă grăbiți să investiți bani prin acea platformă de tranzacționare online. Dacă totul sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că vă aflați în fata unei înșelătorii (”Investment scams”)!

A.S.F. menționează că utilizarea unei entității neautorizate, nu vă da dreptul la despăgubiri prin Sistemul/Fondul de Compensare din România, așa că este puțin probabil să vă recuperați o parte din bani dacă lucrurile merg prost.” (Sursa: ASFRomania.ro)

In concluzie, daca ati facut deja reclamatie la Politie, va trebui sa asteptati raspunsul.
 
Sfatul meu este sa trimiteti si la ASF o sesizare, la adresa de email: Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite la reclamatiile trimise la ASF si Politie, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Ghiseulbancar.ro


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu