Cum poti sa deschizi un cont bancar online la CEC Bank, de oriunde din lume, fara sa mergi la banca

CEC Bank ofera de astazi persoanelor fizice rezidente in Romania posibilitatea de a deschide online, de pe telefon sau calculator, fara a fi nevoie de o vizita la banca, un cont curent cu card si online banking, denumit Pachetul Bun Venit.

Identificarea personala si semnarea documentelor aferente contului se realizeaza exclusiv digital, prin telefon sau calculator, pe site-ul CEC.ro, la acest link, astfel: se completeaza in formularul online de pe site datele personale, apoi se face o fotografie a cartii de identitate si un selfie pentru identificarea solicitantului, datele urmand a fi confirmate apoi si printr-o conversatie video cu un angajat al bancii.

Dupa finalizarea procedurii de completare si verificare a datelor personale, se semneaza online contractul cu banca, iar apoi se activeaza aplicatia de mobile/internet banking, prin intermediul careia se vor realiza operatiunile bancare, precum plati sau transferuri de bani. (vezi cum se deschide contul online in fisierul Video de la finalul articolului)

Cardul pentru retragerea banilor de la bancomate va fi trimis la domiciliul clientului.

CEC Bank devine astfel a cincea banca din Romania care dispune de o tehnologie 100% digitala pentru deschiderea unui cont curent, dupa Libra Bank, BCR, ING si Alior Bank.

Comisionul lunar pentru Pachetul Bun Venit al CEC Bank deschis online este 0 daca in cont se face un rulaj, adica tranzactii (incasari/plati), de minim 700 de lei lunar, in caz contrar comisionul standard fiind 5,9 lei.

Comparativ, acelasi tip de pachet deschis la BCR are un comision standard de 6 lei, daca nu se incaseaza lunar minim 600 de lei, iar la ING 7 lei, daca nu se incaseaza minim 700 de lei, urmand sa creasca la 9 lei din luna mai. (vezi foto)

In privinta altor comisioane uzuale aferente contului, oferta CEC Bank este comparabila cu cea a BCR si ING: fara comisioane la retragerile de bani de pe card, la verificarea soldului de pe card la bancomatele din Romania si la incasarile de bani in cont.

Un avantaj al CEC Bank este ca plateste o dobanda de 0,1% pe an pentru banii din contul curent, restul bancilor neplatind nicio dobanda pentru sumele disponibile aflate in conturile clientilor.

Comunicatul CEC Bank

Clientii isi pot deschide conturi 100% online la CEC Bank, din tara sau din strainatate

CEC Bank, institutia financiara cu cea mai lunga traditie si cea mai extinsa retea din Romania, lanseaza procesul de contractare online, la distanta a serviciilor bancare, prin lansarea pachetului "Bun Venit!".

Pachetul "Bun Venit!" include un cont curent, emiterea unui card de debit si acces la Mobile Banking. Contul curent si accesul la Mobile Banking se activeaza instant, dupa finalizarea procesului de inregistrare online, iar cardul se emite si se trimite prin posta la adresa indicata.

"Extinderea serviciilor si a bazei de clienti inclusiv prin atragerea de clienti la distanta, din Romania si din diaspora este parte din planul de afaceri al CEC Bank, agreat cu Comisia Europeana in procesul de aprobare a majorarii de capital, in conditii de piata. Deschiderea conturilor de la distanta, 100% online, fara deplasari la ghiseele bancii si fara hartii este parte din solutia pe care o oferim celor pentru care timpul este o resursa pretioasa”, a declarat Bogdan Neacsu, presedinte director general al CEC Bank.

Pentru deschiderea 100% online a contului se acceseaza pagina dedicata de pe site-ul cec.ro si se parcurge fluxul pentru activarea serviciilor. Sunt necesare cartea de identitate romaneasca, un telefon mobil sau un calculator cu camera video si cu acces la Internet.

Serviciile bancare pot fi accesate atat de clientii din Romania, cat si de cei din diaspora.

Pentru deschiderea de conturi de la distanta, CEC Bank se bazeaza atat pe algoritmi de inteligenta artificiala pentru recunoasterea actelor de identitate cat si pentru recunoastere faciala, dar si pe o verificare personala, realizata de catre angajati ai bancii, in cadrul unui scurt apel video. Lansarea serviciilor bancare de la distanta a presupus dezvoltarea platformei IT necesare folosind atat resurse interne, cat si servicii specializate din surse externe, precum solutiile pentru recunoasterea datelor si pentru recunoastere faciala. De asemenea, pentru serviciile de inrolare online, CEC Bank a colaborat cu un start-up romanesc, FintechOS.

Comisioanele de administrare sunt ZERO pentru clientii care au un rulaj lunar de peste 700 de lei, altfel aplicandu-se un comision de 5,9 lei/luna.

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent peste 2 milioane de clienti, cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si active de 29,3 miliarde lei, la sfarsitul anului 2018.

CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, care ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking si phone-banking (Tele CEC).

Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este unicul actionar al CEC Bank, iar in luna noiembrie a acestui an (a.c. 2019), in urma acordului Comisiei Europene, capitalul bancii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

5 comentarii

Iulian Paraschiv
2 Feb 2021

Vreau sa deschid cont

Iulian Paraschiv
2 Feb 2021

Vreau sa deschid cont

Stroe
17 Feb 2021

Vreau sa deschid un cont

cristea
26 Nov 2021

vreau cont

Vasile Pop Coman - jurnalist GhiseulBancar.ro
26 Nov 2021

Pentru a deschide online un cont la CEC Bank, trebuie sa intrati pe site-ul CEC.ro, la acest link: https://onlineboarding.cec.ro. In formularul online de pe site se completeaza datele personale, apoi se face o fotografie a cartii de identitate si un selfie pentru identificarea solicitantului, datele urmand a fi confirmate apoi si printr-o conversatie video cu un angajat al bancii. Va rog sa reveniti la mine daca sunt probleme cu deschiderea contului CEC Bank.

Posteaza un comentariu