Cum pot iesi din Biroul de Credit?

Biroul de Credit

"Buna ziua. Am achitat toate restantele catre banca. Cum pot iesi din Biroul de Credit?", intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro.

Stimate domn,

Puteti iesi din baza de date a Biroului de Credit doar daca banca sau IFN-ul a facut o greseala si raportarea a fost gresita, caz in care puteti cere corectarea datelor. Altfel, chiar daca v-ati platit datoriile, inregistarea acestora la Biroul de Credit ramane timp de 4 ani.

Conform Biroului de Credit, “stocarea datelor în sistem și afișarea lor în Raportul de Credit se face pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant.”

Asadar, daca aveti peste patru ani de la data achitarii ultimei restante, nu ar mai trebui sa figurati la Biroul de Credit si sa obtineti fara probleme un nou credit.

Atentie! Faptul a figurati la Biroul de Credit nu inseamna ca nu puteti obtine un nou credit. In functie de numarul zilelor de intarziere, valoarea datoriilor si motivele pentru care ati intarziat, bancile pot lua decizia de a va acorda un nou credit.

Puteti verifica la Biroul de Credit daca mai figurati in baza de date, urmand urmatoarea procedura, conform informatiilor acestei institutii:

“Pentru eliberarea situației proprii – Situația înscrierii la Biroul de Credit, în temeiul dreptului de acces la date prevăzut de Legea 677/2001, trebuie să adresați în scris către Biroul de Credit o cerere datată și semnată, la care sa anexați o copie lizibila după actul de identitate (buletin sau carte de identitate) și, după caz, dovada plății serviciului solicitat. Puteți trimite această cerere, însoțită de actul de identitate și daca este cazul de documentul de plată (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa noastră poștală sau la adresa de e-mail*): situatie@birouldecredit.ro.


Citeste toata stirea pe Reclamatiibanci.ro

Taguri:

Alte stiri

1 comentarii

iacob nicolae denis alin
8 Oct 2017

As dori sa ma scoateti din birou de credit ca as vrea sa mai scot niste bani si nu mi se aproba ca sunt in biroul de credit

Posteaza un comentariu