Cãtãlin Pârvu va conduce divizia de Retail si Operaþiuni a Piraeus Bank

Intrunirea Generala a Actionarilor si Consiliul de Administratie al Piraeus Bank Romania a aprobat numirea dlui Catalin Parvu in functia de Director General pentru Retail Banking si Operatiuni, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii.

Conform noii sale pozitii, dl Parvu este responsabil de extinderea si consolidarea portofoliului de produse bancare, coordonarea departamentelor de marketing si operatiuni cu carduri, activitatilor aferente administrarii creditelor pentru persoane fizice precum si de supervizarea sistemelor de IT&C si aplicatiilor suport din cadrul Piraeus Bank Romania.

Referindu-se la numire, Catalin Parvu declara: “Piraeus Bank Romania are planuri ambitioase pentru anul urmator, mai ales in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Strategia Piraeus Bank Romania pentru anul viitor include lansarea de noi produse, imbunatatirea produselor actuale, consolidarea relatiilor cu clientii actuali si atragerea de noi clienti prin intermediul retelei de sucursale, precum si prin noi canale alternative de distributie. Pentru Piraeus Bank Romania va fi un an de extindere, atat la nivelul retelei de filiale cat si in ceea ce priveste cota de piata si sunt bucuros ca mi s-a oferit ocazia sa fiu parte a acestui proces”.

Catalin Parvu este un profesionist cu peste 15 ani de experienta in domeniul bancar. Inainte de a se alatura Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu a ocupat pozitii de Top Management in institutii bancare precum Banca Þiriac si HVB-Þiriac, in sectorul de operatiuni bancare precum si in cel de retail banking. Timp de 8 ani, Catalin Parvu a fost vicepresedintele Bancii Þiriac si membru al Consiliului de Administratie. In 2005, el a devenit vicepresedinte si membru al Consiliului de Administratie al Bancii Þiriac-HVB Group. Datorita vastei sale experiente in domeniul bancar, Parvu este membru al Consiliului de Administratie al Allianz Þiriac Asigurari, membru al Consiliului de Administratie al Romcard si Presedintele Forumului Roman Antifrauda pentru Carduri.

Catalin Parvu este absolvent al Facultatii de Automatica din cadrul Universitatii Bucuresti, detine o diploma in matematica la Universitatea din Bucuresti si o diploma de studii postuniversitare in Management Bancar si Piete de Capital la Institutul de Studii Economice.

Despre Piraeus Bank Romania

Piraeus Bank Romania a fost infiintata in anul 1995 (sub numele de Pater Credit Bank). Banca a fost asimilata de Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000. La 30 octombrie 2006, detinea 39 de sucursale pe intreg teritoriul tarii, urmand ca reteaua sa depaseasca 50 de sucursale pana la sfarsitul anului.

Despre Piraeus Bank Group

Piraeus Bank Group, infiintata in anul 1916 in Grecia, este una dintre cele mai dinamice si mai active organizatii financiare din sud-estul Europei (Albania, Bulgaria, Romania, Serbia) dar si din Egipt, Londra sau New-York. La sfarsitul lui septembrie 2006, Grupul detinea o retea de 490 de sucursale iar capitalul sau ajungea la 1,664 milioane de euro. Profitul net pentru primele noua luni ale anului 2006 a fost de 342 milioane euro. Profitul net estimat al grupului pentru intregul an 2006 este de aprope 400 milioane de euro.
Piraeus Bank Group este implicat in toate sectoarele activitatii bancare, precum retail banking, intreprinderi mici si mijlocii, corporate banking, piete de capital si investment banking, leasing si finantarea sectorului naval.

Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu