CSA: “Piata asigurarilor nu trece printr-o criza”

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat aprobarea planurilor de redresare financiara propuse de ASIBAN si ASIGURAREA ROMÂNEASCÃ – ASIROM S.A. si, pe cale de consecinta, inchiderea procedurilor de redresare financiara, pe baza de plan, dispuse la cele doua societati, se arata intr-un comunicat de presa al CSA.

Hotararea Consiliului referitoare la ASIBAN a fost luata ca urmare a constatarii faptului ca, prin majorarea capitalului social, indicatorii financiari ai societatii, incluzand marja de solvabilitate disponibila, au reintrat in limitele prudentiale prevazute de legislatia in vigoare, motiv pentru care nu se mai justifica continuarea procedurii de redresare financiara pe baza de plan.

In cazul ASIGURAREA ROMÂNEASCÃ – ASIROM, din analiza documentelor transmise de societate, ulterior emiterii deciziei de deschidere a procedurii, s-a constatat ca indicatorii financiari se incadreaza in limitele prevazute de legislatia in vigoare, iar masurile asumate de catre societate sunt de natura sa consolideze situatia financiara a acesteia.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor precizeaza: „Piata asigurarilor din Romania nu trece printr-o criza si afirmam acest lucru cu certitudine. Este rolul si obligatia legala a CSA sa supravegheze prudential toate societatile din piata, ceea ce inseamna o atenta monitorizare a fiecareia dintre acestea”.

Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu