CSA: Patru asiguratori au notificat tarifele RCA pentru 2011, variatii intre minus 5 si plus15%

Tarifele care vor fi practicate de patru asiguratori in cazul politelor RCA, pentru autoturisme cu capacitati cilindrice intre 1200 - 1600 cmc si soferi cu varste intre aproximativ 30 si 50 ani vor varia, in medie, intre minus 5% si plus 15% fata de cele practicate in 2010, potrivit CSA.

"La aceste tarife afisate, asiguratorii si-au propus sa aplice o serie de coeficienti proprii de corectie, in functie de diverse criterii precum: regiune, localitate, varsta, plata integrala a primei, acordarea unui coeficient de campanie, asiguratii sunt bugetari sau someri etc. Prin aplicarea acestor corectii, la tarifele de prima afisate se poate ajunge la o reducere cumulata de pana la 25%", se arata intr-un comunicat al Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Mai mult decat atat, datorita reglementarilor emise de CSA referitoare la sistemul bonus-malus, societatile de asigurare sunt obligate ca, la tarifele rezultate dupa aplicarea coeficientilor proprii de corectie, sa acorde bonus persoanelor care nu au provocat accidente (adica sa reduca tariful de prima) sau, dupa caz, sa aplice malus persoanelor care au provocat daune, respectiv sa majoreze prima.

"Persoanele care au incheiat asigurarea RCA in 2010, pentru un an de zile, si nu au provocat accidente in 2009 stiu foarte bine ca au beneficiat de o reducere a tarifului de prima cu 10% ca urmare a aplicarii sistemului bonus-malus. Din datele primite de la societati rezulta faptul ca, pana acum, peste 90% din asiguratii RCA au primit bonus si ne asteptam ca acest procent sa nu se modifice semnificativ", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.
BankNews.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu