Creditul ipotecar - cel mai cautat produs bancar

Publicatia on-line specializata in promovarea produselor si serviciilor bancare, GhiseulBancar.ro, a realizat printre cititorii sai un sondaj privind produsul bancar preferat de catre acestia.

Dintre cele peste 1.000 de voturi, 30,15% au considerat ca serviciul bancar care ii intereseaza cel mai mult este creditul ipotecar.

Si creditul de consum se bucura de o mare popularitate in randul vizitatorilor site-ului, fiind votat de 244 de ori (24,52% din total).

Participantii la chestionar au avut de ales intre 10 categorii de servicii bancare: creditul de consum, creditul ipotecar, creditul auto, depozitul, cardul, cardul de credit, internet banking-ul, contul curent, asigurarea si pensia.

Procente apropiate au inregistrat creditul auto (8,64%), contul curent (8,34%), internet bankingul (8,24%), cardul de credit (7,04%) si depozitul (6,13%).

Asigurarile au cumulat numai 18 voturi (1,81%), situandu-se pe ultimul loc in topul serviciilor bancare pentru care au optat cititorii publicatiei Ghiseul Bancar.

Pensiile si cardurile au fost, de asemenea, foarte putin votate, numai 2,31%, respectiv 2,81% de respondenti manifestandu-si interesul pentru aceste categorii.

De remarcat faptul ca internet bankingul a insumat mai multe voturi decat alte servicii bancare traditionale, ca depozitele, asigurarile si pensiile, ceea ce denota o crestere a numarului de persoane dispuse sa apeleze la mijloace moderne pentru efectuarea operatiunilor bancare.


Apetitul pentru credite ipotecare, confirmat de statistici

Apetitul tot mai mare a romanilor pentru creditele destinate investitiilor imobiliare este conformat si de ultimele statistici ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Desi ponderea imprumuturilor pentru locuinte din totalul creditelor pentru populatie este inca extrem de mica in comparatie cu cel pentru consum, ritmul de crestere a creditelor ipotecare incepe sa-l depaseasca pe cel al creditelor de consum.

Mai exact, creditele pentru populatie au totalizat in luna ianuarie a anului in curs 74,35 miliarde lei, din care 56,89 miliarde lei (76,51%) reprezinta credite pentru consum si numai 14,87 miliarde lei (20%) sunt imprumuturi pentru locuinte.

Nivelul total al creditelor a crescut cu 3,7% comparativ cu luna decembrie 2007, cand insuma 71,67 miliarde lei.

Creditele pentru locuinte au inregistrat o majorare mai accelerata, de 4,4% fata de ultima luna a anului precedent, in timp ce imprumuturile pentru consum au avut un avans de 3%.
GhiseulBancar.ro este lider de audienta in domeniul site-urilor de profil destinate promovarii produselor si serviciilor bancare, cu un numar de peste 60.000 vizitatori unici pe luna si peste 10.000 de abonati la newsletterul saptamanal.

Sondajul poate fi vizionat la adresa de web: http://www.ghiseulbancar.ro/sondaj/?pollid=11.



ghiseulbancar

Alte stiri

1 comentarii

Georgescu Catalin
15 Apr 2008

cel mai cautat credit este creditul ne nevoi personale nu cel ipotecar

Posteaza un comentariu