Credit de pre-finantare acordat de CEC Bank pentru constructia data-centerului ClusterPower

CEC Bank finanțează construcția data-centerului ClusterPower – o investiție greenfield de 208 milioane de lei în județul Dolj, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

 

Valoarea creditului de pre-finanțare acordat de CEC Bank se ridică la 175,3 milioane de lei, pe 11 ani. Proiectul beneficiază și de sprijin din partea statului, prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

 

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al Cluster Power în structurarea, negocierea și implementarea facilității de finanțare.

 

”Piața data-centere-lor crește într-un ritm susținut la nivel global. Suntem bucuroși că proiecte de anvergură în acest domeniu se dezvoltă și în România și că, la CEC Bank, avem ocazia să le sprijinim.

 

Pandemia a accelerat procesele de digitalizare – fie că vorbim de informatizarea proceselor interne în cadrul companiilor, de digitalizarea și automatizarea proceselor din industrie sau de organizarea muncii în regim remote, determinând creșterea cererii pentru servicii de tip data-center”, a declarat Laura Mihai, Director Mari Clienți în cadrul CEC Bank.

 

„Proiectul se adresează în special industriilor care consumă volume mari de date și, prin urmare, au nevoie de infrastructură IT de mare putere, capabilă să sprijine dezvoltarea și implementarea proiectelor de anvergură.

 

Astfel, în calitate de agregator, ClusterPower poate pune la dispoziția clienților soluții pentru previzionarea consumului de energie, prevenirea fraudei în domeniul financiar-bancar, mentenanța predictivă în diverse sectoare industriale sau în domeniul transportului.

 

Atât companii care activează în România cât și companii din Europa, din sectoarele de banking, automotive, mediași energie și-au exprimat deja interesul cu privire la serviciile care vor fi oferite de ClusterPower”, a declarat Cosmin Georgescu, fondator și CEO ClusterPower.

 

‘’Ne bucurăm că am putut sprijini, împreună cu CEC Bank, o inițiativă românească ambițioasă într-un sector în care investițiile în infrastructura IT din România sunt extrem de rare. De altfel, obținerea cofinanțării pentru proiecte cu ajutor de stat reprezintă o prioritate pentru noi, PCF Investment Banking fiind deja la al treilea proiect major derulat cu succes”, a declarat Mihai Iordan, Managing Partner PCF Investment Banking.

 

La mijlocul lunii octombrie, ClusterPower a anunțat demararea lucrărilor la noul campus de tehnologie, care se va întinde pe o suprafață de peste 25.000 de metri pătrați în localitatea Mischii, județul Dolj, în apropierea municipiului Craiova.

 

Centrul de date va include clădiri în care vor fi găzduite serverele – cu o capacitate de stocare de ordinul miliardelor de GB și milioane de nuclee (core-uri) de procesare, dar și o centrală electrică proprie. 

 

Dotarea cu propria centrală electrică contribuie la un nivel ridicat de disponibilitate a serviciilor, asigurând redundanță în cazul întreruperilor în alimentarea cu energie din rețea și, de asemenea, contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

 

ClusterPower își va dota centrul de date cu o centrală de trigenerare, care, pe lângă energie electrică, generează și energia necesară pentru răcire și încălzire, având o eficiență de peste 75%. Gazul natural are emisii la jumătate față de electricitatea produsă din cărbune, fiind considerat una din sursele curate de energie.

 

Cu aceste dotări, centrul de date ClusterPower a reușit să obțină un scor de 1.1 pentru Power Usage Effectiveness, mai bun decât media globală PUE în 2020, de 1.59.

 

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 45,1 miliarde lei la sfârșitul lui septembrie 2021 - în creștere cu 20,5% față de perioada similară a anului precedent.

 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu