Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a semnat Memorandumul Multilateral de Cooperare IAIS

Asociația Internațională a Supraveghetorilor în Asigurări (IAIS) a anunțat, în concluziile întâlnirii trianuale de la Basel, Elveția, din data de 26 februarie, că încă două autorități de supraveghere a asigurărilor – Autoritatea de supraveghere a pieței financiare din Austria și Comisia de Supraveghere a Asigurărilor din România (CSA) – s-au alăturat semnatarilor Memorandumului Multilateral de Cooperare IAIS (MMoU).

Lista semnatarilor include, astfel, opt autorități de supraveghere: Autoritatea de Reglementări Prudențiale din Australia; Autoritatea Monetară din Bermuda; Comisia de Supraveghere a Pieței Financiare din regiunea autonomă Taipei din China; Autoritatea de Control a Asigurărilor și a Companiilor Mutuale din Franța; Autoritatea Federală de Supraveghere a Pieței Financiare din Germania (BaFin); Banca Națională a Olandei, Autoritatea de supraveghere a pieței financiare din Austria și Comisia de Supraveghere a Asigurărilor din România.

MMoU constituie un cadru de cooperare și schimb de informații, care stabilește un minimum de standarde la care autoritățile semnatare trebuie să adere pentru a îmbunătăți eficiența supravegherii transfrontaliere a companiilor de asigurări. Deasemenea, MMoU contribuie la eforturile globale de reglementare a instituțiilor financiare.

Peter Braumuller, Presedintele Comitetului Executiv al IAIS, a menționat că “IAIS este hotărâtă să promoveze cooperarea și schimbul de informații între supraveghetori. Creșterea constantă a celor care doresc să devină semnatari MMoU este un indicator al aprecierii de care se bucură acest cadru de cooperare printre supraveghetorii în asigurări“.

Yosiko Kawai, Secretarul general al IAIS, împreună cu președintele Comitetului Executiv, au scos în evidență, încă odată eforturile depuse de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, în calitate de membru al IAIS, de a fi parte activă a organizației și au apreciat calitatea aplicației prin care România a devenit semnatară a MMoU, alături de state cu tradiție în activitatea de supraveghere, cum ar fi Australia, Germania, Franta sau Olanda.
Cei doi oficiali au subliniat realizările Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor în activitatea de control și supraveghere.

“Membrii IAIS au apreciat evoluțiile și eforturile întreprinse de CSA pentru finalizarea măsurilor de implementare a Solvency II, care a constituit o altă temă important de discuție în cadrul întâlnirii de la Basel. CSA este membru activ în grupul de lucru al Comisiei Europene pentru elaborarea măsurilor de implementare ale Directivei Solvency II. ÃŽn această calitate, CSA are inițiative care sunt apreciate atât de Comitetul European al Supraveghetorilor în Asigurări și Pensii Ocupaționale – CEIOPS, cât și de IAIS”, a declarat președintele CSA, dna Angela Toncescu.

IAIS - Asociația Internațională a Supraveghetorilor în Asigurări
ÃŽnfințată în 1994, IAIS reprezintă interesele reglementatorilor și supraveghetorilor în asigurări din 190 de jurisdictii din aproape 140 de țări, având mai mulți de 120 de profesioniști în asigurări - asigurători, reasigurători și asociații comerciale ca observatori. IAIS elaborează principii, standarde și linii directoare pentru piața globală a asigurărilor, acordă pregătire și sprijin pentru chestiuni legate de supravegherea asigurărilor și organizează întâlniri și seminarii pentru supraveghetorii în asigurări. IAIS cooperează strâns cu alte insituții internaționale pentru a promova stabilitatea financiară.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu