Cine cumpara cu cardul BRD Finance Diverta poate trece drept intelectual

Sloganul sub care a fost lansat cardul BRD Finance Diverta: „Daca-ti faci carte de credit Diverta - MasterCard zice lumea ca esti intelectual!” a dat nastere multor nemultumiri. Este suficient sa tragem cu ochiul pe forumurile destinate acestui subiect si vom observa nedumerirea si indignarea „forumistilor” cu privire la semnificatia acestuia. Unii se intreaba care este segmentul tinta pe care Diverta tinde sa il atinga cu acest slogan, altii iau apararea agentiei care a promovat brand-ul, motivand ca aceasta a vrut sa iasa din tipar, insa cei mai multi sunt de parere ca se face aluzie la „inteligenta” romanilor.

BRD vine insa cu o explicatie care, desi sumara, a reusit sa mai calmeze spiritele carcotasilor: "Cumparaturile cu cardul de credit sunt un lucru tot mai firesc pentru cei care vor sa obtina pe loc un produs, indiferent de ziua de salariu, si cat se poate de « intelectual », mai ales daca este vorba despre carti, muzica, IT sau filme."

Dupa Rombiz si Daniel, Diverta este a treia companie alaturi de care BRD Finance emite un card de credit sub sigla MasterCard. Cu acest card de credit putem achizitiona produse din reteaua de librarii Diverta sau de la orice alt magazin din tara si strainatate, care afiseaza sigla MasterCard.

Daca vrem sa obtinem cardul Diverta trebuie sa avem varsta cuprinsa intre 18 si 69 de ani, sa fim angajati si sa depunem copia actului de identitate si adeverinta de salariu in orice magazin Diverta. Raspunsul este furnizat pe loc dar prima comanda o putem face dupa aproximativ doua ore. Dupa aprobare, trebuie sa semnam contractul, urmand ca in decurs de maximum doua saptamani cardul sa ne fie trimis la domiciliu.

Caracteristicile cardului

Costul pentru a deveni posesor al cardului Diverta este o taxa de 34,9 RON. Aceasta se plateste la emiterea primului extras de cont si are in componenta taxa de emitere si cea de administrare a contului pentru primul an. Limita maxima de creditare acordata este de 20.000 RON.

In cazul in care facem o prima achizitie de la magazinele Diverta, de minim 500 RON (DAE : 19,4% la 60 de luni), chiar in momentul solicitarii cardului, ni se permite o perioada de gratie de 90 de zile la plata ratelor. Altfel, rata dobanzii este 0% pentru cumparaturile efectuate cu cardul pentru o perioada de gratie de maxim 40 de zile, atat in cazul cumparaturilor de la Diverta, cat si de la comerciantii care afiseaza sigla MasterCard. De asemenea, putem sa retragem numerar de la orice ATM care afiseaza sigla MasterCard dar si sa cumparam in rate de la comerciantii acceptanti, atat din tara cat si din strainatate. Cumparaturile facute la Diverta le putem plati in 4 rate lunare egale fara comision si fara dobanda.

Cu cat cheltuim mai mult cu atat dobanda lunara este mai mica

Astfel, daca folosim mai mult de 4.000 RON, ni se percepe o dobanda lunara de 1,69% iar pentru cheltuieli intre 2.000,01 si 4.000 RON platim dobanda de 1,99%. In ceea ce priveste sumele intre 800,01 si 2.000 RON, dobanda perceputa este de 2,29%, iar daca suntem un pic mai economi si cheltuim mai putin de 800 RON platim o dobanda ceva mai mare, de 2,49%.
Plata lunara se poate face in numerar la orice magazin Diverta sau la BRD. Putem sa rambursam sumele cheltuite dupa ce primim acasa extrasul lunar de cont in sume minime lunare de plata (sume incepand de la 25 lei noi – pentru o suma creditata de maxim 400 RON si pana la 800 lei noi, pentru sume de maxim 20.000 RON)
In cazul in care vrem sa rambursam anticipat sumele utilizate, nu platim nici un comision penalizator.

Facilitati

BRD si Diverta s-au gandit sa ne usureze putin munca in sensul ca nu mai trebuie sa alergam pe la mai multe ghisee pentru a ne plati facturile. Drept urmare, daca dispunem de un card Diverta putem achita, in oricare din magazinele din retea, facturile la telefon (Vodafone, Orange, Romtelecom), curent electric (Electrica) si gaz (Distrigaz), dar si ratele la orice alte creditele solicitate de la BRD.

De asemenea, beneficiem si de o asigurare de viata (gratuita) care ne ajuta sa ne platim creditul daca vor aparea evenimente neprevazute (invaliditate, incapacitate temporara de munca, somaj).

In plus, se ofera o garantie fara costuri suplimentare, de transport-montaj al produselor (cumparate pe teritoriul Romaniei cu cardul Diverta MasterCard), cu valoare intre 260 si 3.500 RON , timp de o luna din momentul achizitiei. Garantia asigurata de Asiban si Gras Savoye Romania acopera daunele provocate de evenimente precum: incendiu, inundatii, calamitati naturale, erori de manipulare, furt prin efractie sau talharie.

Avantaj : dupa ce ai inceput sa utilizezi cardul la cumparaturi, beneficiezi la Diverta, timp de 1 luna, de inchirieri video gratuite.
Dezavantaj : valoarea despagubirilor, in caz de daune in urma unui eveniment neprevazut este de maxim 3.500 RON pe an/card (indiferent de valoarea pierderilor suferite).


Oana BALAN

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu