Ce surpriza puteti avea daca nu mai folositi un card

Banca percepe respectivul comision chiar daca nu mai incasati salariul lunar, asadar trebuie sa inchideti cardul daca nu-l mai folositi

Nu putini sunt cei care, in diverse imprejurari, isi fac un card bancar sau il accepta in cadrul unei promotii, pentru ca li se spune ca e gratis. Card pe care nu-l folosesc niciodata, dar la un moment dat, dupa un an sau doi, afla ca au datorii de sute de lei la banca. La fel se intampla cu cardurile de salarii abandonate in momentul concedierii sau schimbarii locului de munca. Oamenii uita sa-l inchida, insa banca va continua sa perceapa comisioane si dobanzi, astfel ca dupa ceva timp oamenii se trezesc cu noi datorii pe card, desi nu l-au mai folosit.

Iata ce ne intreaba un cititor:

„Daca nu imi inchid cardul de salar si nu mai folosesc acel cont, ma pot astepta peste cativa ani sa am de plata gestionarea contului lunara care era vreo 5 lei de plata PE LUNA?”.

Raspunsul e DA, va puteti astepta, intrucat banca percepe respectivul comision chiar daca nu mai incasati salariul lunar, asadar trebuie sa inchideti cardul daca nu-l mai folositi.

Iata problema sesizata de alt cititor:

„Am deschis un card pentru studenti, nu l-am folosit niciodata, nu l-am activat, si dupa un an ma suna ca am de plata 110 ron.

In timpul acesta nu mi s-a spus de la banca niciodata ca as avea vreo dobanda...nici macar cand mi-am facut cardul..mi-a spus ca nu voi avea de platit nimic pentru card.

Exista vreo sansa sa nu platesc acei bani? Nu mi se pare corect!!!! Daca ei sunt iresponsabili si nu anunta clientul...In plus, dupa jumatate de an in care nu se utilizeaza cardul, n-ar trebui sa fiu sunata sa ma intrebe daca vreau sa il inchid?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc!”

Cum functioneaza un card si cand devine activ

In primul rand, trebuie sa stiti ca un card de debit devine activ din momentul semnarii contractului cu banca. Asadar, nu este nevoie ca acesta sa fie activat, ca in cazul unui card de credit.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca banca este obligata sa va informeze lunar despre activitatea aferenta respectivului card, printr-un extras de cont, conform prevederilor contractului semnat: fie un extras electronic, ce poate fi consultat pe e-mail sau pe internet, pe site-ul bancii, prin serviciul de internet banking sau mobile banking, fie pe hartie, trimis prin posta.


Vezi stirea integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu