Ce pune la cale Organizatia Internationala a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private?

ÃŽn perioada 14 - 16 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a participat la întâlnirea membrilor Organizației Internaționale a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private (IOPS) precum și la lucrările anuale ocazionate de acest eveniment, în calitate de membru cu drepturi depline.

Totodată, CSSPP a participat la lucrările Forumului Global OECD/IOPS.

Atât reuniunea membrilor IOPS cât și Forumul Global OECD/IOPS au fost organizate la Rio de Janeiro, Brazilia, în perioada menționată.

Forumul Global OECD/IOPS

La acest eveniment au participat reprezentanți ai autorităților de supraveghere și instituțiilor implicate în reformele sistemelor de pensii din întreaga lume, experți de primă clasă în materie de pensii, reprezentanți ai pieței de pensii din țările membre OECD și IOPS precum și din statele Americii Latine.

CSSPP a fost reprezentată de către Dl. Mircea Oancea - Președinte și de către Dna. Anca Nicolaescu - Director General Adjunct.

Forumul Global OECD/IOPS a oferit participanților ocazia de a discuta pe marginea celor mai moderne reglementări și inițiative elaborate în lume în vederea îmbunătățirii sistemelor de pensii de tip "Contribuții Definite", un model implementat cu succes și în România.

ÃŽntâlnirea membrilor IOPS

CSSPP a participat la lucrările Adunării Generale IOPS și ale Comitetului Tehnic privind pensiile private.

ÃŽn cadrul acestor lucrări s-au adoptat o serie de măsuri și rapoarte, printre care cele mai importante fac referire la întărirea supravegherii sistemelor de pensii din întreaga lume și o mai bună protecție care trebuie oferită participanților și beneficiarilor de pensii private, în condițiile de volatilitate ridicată ale actualelor provocări economice mondiale.

CSSPP este membru al Organizației Internaționale a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private (IOPS) din 2007. IOPS este un organism internațional independent care reunește autoritățile implicate în supravegherea sistemelor de pensii private.

ÃŽn prezent, organizația are în jur de 60 de membri și observatori din aproximativ 50 de țări și teritorii din întreaga lume, acoperind toate nivelele de dezvoltare economică.

Detalii suplimentare cu privire la participarea CSSPP în cadrul întâlnirii membrilor IOPS și la lucrările Forumului Global OECD/IOPS, in documentul atasat

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu