ÃŽncepând cu luna decembrie 2009, deținătorii de card de credit Citi din România primesc carduri ce includ un cip bazat pe tehnologia EMV (sistem de plată pe bază de cip și PIN).
Microcipul este încorporat cardului de credit, oferind o stocare foarte sigură a datelor, precum și o capacitate de procesare îmbunătățită. ÃŽn plus față de stocarea datelor pe bandă magnetică (ex. numele posesorului, numărul cardului, data expirării), microcipul protejează cardul împotriva falsificării. Pentru a preveni frauda, este necesară urmărirea a două aspecte în momentul efectuării tranzacției: autenticitatea cardului (asigurată de cip) și confirmarea că utilizatorul este deținătorul autorizat (asigurat de PIN).
„Acesta este un nou pas în strategia Citibank de a spori gradul de atractivitate și valoarea produselor sale. Clienții apreciază întotdeauna siguranța și comoditatea în toate activitățile lor cotidiene, cu precădere în cele care privesc finanțele personale. Bazându-ne pe experiența globală pe care o are Citi, am reușit să aducem clienților din România același beneficii importante de care se bucură și clienții din celelalte țări. Noua tehnologie de securitate va oferi un motiv în plus pentru a folosi acest cardâ€, a declarat Adrian Vlase, Directorul Departamentului Carduri din cadrul Citibank România.
ÃŽn prezent, există cel puțin cinci servicii prin care Cardurile Visa de la Citibank compun cel mai complex pachet de măsuri de securitate existent pe piața din România: 1. Deținătorii își pot personaliza cardurile de credit cu fotografie și semnătură; 2. Există un sistem de monitorizare a comportamentului de cumpărare a deținătorului, care depistează tranzacțiile suspecte. Orice astfel de tranzacție este verificată telefonic cu deținătorul cardului și dacă frauda este confirmată, cardul este blocat; 3. Deținătorii de carduri Citi pot beneficia de serviciul Citi Alert, prin care Banca informează deținătorul prin sms sau e-mail în legătură cu fiecare tranzacție efectuată; 4. Clientul are posibilitatea de a-și alege singur codul PIN prin serviciul Citi Phone; 5. Serviciul CitiPhone poate fi utilizat pentru a bloca un card furat sau pierdut. De asemenea, poate fi utilizat și pentru a solicita detalii referitoare la sold, pentru a efectua plăți ale utilităților, pentru a formula reclamații sau pentru a notifica modificări ale datelor personale.
Securitatea nu este, însă, singurul beneficiu oferit deținătorilor de carduri Citi din România. Ei beneficiază și de programul Citi Partner, inițiat pentru a oferi clienților mai multe beneficii la efectuarea plăților cu cardul. Astfel, toți deținătorii de carduri de credit Citi beneficiază de o asigurare de călătorie gratuită, precum și de reduceri de până la 30%, oferite de partenerii Citibank România în peste 650 de locații ale unor firme renumite din domenii precum retail, restaurante, baruri, cluburi, cafenele, spa-uri, săli de sport, centre medicale, hoteluri și agenții de turism.
„Citibank și partenerii săi din acest program împărtășesc valori comune pentru a oferi clienților cele mai performante și mai atractive produse și servicii, la cel mai bun preț, astfel încât ne exprimăm încrederea că noul program de parteneriat va oferi clienților Citibank un motiv în plus de a prefera plata cu cardul în locul plății cu numerar.†a adăugat Adrian Vlase, Directorul Departamentului Carduri din cadrul Citibank România.