BRD introduce restrictii la acordarea creditelor ipotecare

BRD, a doua mare banca de pe piata, se pregateste sa ajusteze gradul de indatorare maxim acceptat pentru clientii care solicita credite imobiliare de la 70% la 60% din venituri, in timp ce dobanzile vor consemna "cresteri moderate" si la lei, si la euro, afirma Sorin Popa, vicepresedintele BRD responsabil cu retailul.

"De la inceputul lunii martie, BRD va introduce o serie de filtre noi in selectarea clientelei pentru imprumuturile de tip imobiliar in functie de venituri. Am luat aceasta decizie pentru a nu crea dificultati de rambursare clientilor si pentru a-i feri sa ajunga intr-o situatie de disconfort", a declarat Popa pentru BUSINESS Magazin.

El a adaugat ca decizia inseamna pentru banca o reducere a volumului creditelor pe care le-ar putea acorda. "E mai bine sa previi decat sa faci business cu orice pret si sa ajungi ulterior sa platesti scump".

In noile conditii, creditul imobiliar de la BRD va deveni greu accesibil familiilor cu venituri lunare mai mici de 500 de euro. BRD s-a numarat printre primele institutii de credit care au primit aprobarea Bancii Nationale pentru a acorda credite persoanelor fizice dupa normele proprii.

Incepand din iunie 2007, banca a acceptat un grad de indatorare al clientilor de pana la 70% din veniturile lunare, precum si accesarea de credite imobiliare cu avans mai mic decat cel standard, de 25%.
GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu