Basescu: Situatia fondului de pensii este dezastruoasa

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Dornesti ca situatia fondului de pensii este dezastruoasa, afirmand ca atunci cand exista 'un deficit de 3,6 miliarde de euro nu e joaca".

In opinia sefului statului, solutia ar fi sa se aduca bani din alta parte. El a spus ca variante in acest sens sunt mai multe dar a evitat sa precizeze daca banii pot fi luati din tara.

"Aduceti-va aminte cand aplaudati cand se cumparau voturi cu dublarea pensiilor. Aplaudati, iar cand spuneam ca nu e sustenabil, vinovat era presedintele pentru ca nu vrea marirea pensiilor", le-a spus Basescu localnicilor din Dornesti, adaugand ca 'nu este o problema de colectare ci de resursa financiara'.

"Cert este ca exact ticalosii care au cumparat voturi pacalindu-i pe pensionari ca le vor dubla pensiile, acum tipa, si dintre oamenii politici si din presa", a spus Traian Basescu. El a aratat ca nu este vorba numai despre PSD pentru ca "ei numai sustineau din Parlament pe cei care au luat decizia sa cumpere voturi cu viitorul tarii".

Traian Basescu a admis, despre cei la care facea referire ca au cumparat voturile, ca au pierdut alegerile, dar "nu suficient fata de ticalosiile pe care le-au facut in 2006-2008".

Presedintele Traian Basescu a inspectat marti lucrarile la podul rutier de pe DN17A de la Dornesti peste raul Suceava rupt la inundatiile din luna iulie. El s-a aratat multumit de stadiul lucrarilor, exprimandu-si speranta ca podul va fi gata asa cum e programat la 15 noiembrie.

"Lucrarea este interesanta, va specializati in reparatii de poduri la inundatii", le-a spus Basescu reprezentantilor de la SCCF Colas Group Iasi, executantul lucrarilor, aceeasi societate care a efectuat si lucrarile de constructie de la Maracineni.
NewsIn

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu