Bancile cu cele mai mici comisioane pentru un cont de firma

Raiffeisen Bank este cea mai scumpa banca pentru o firma, cu cele mai mari comisioane aferente un cont curent standard cu card atasat

BCR a introdus la finalul anului trecut un comision lunar pentru administrarea serviciului de internet banking (Click 24 banking) destinat firmelor, in valoare de 18 lei, sub cel practicat de alte banci concurente.

Pana in 18 decembrie 2017, serviciul de internet banking al BCR nu era taxabil. ING ramane astfel singura banca din grupul primelor sapte, in functie de marime, care ofera gratis aplicatia de internet/mobile banking.

Cel mai scump abonament pentru online banking este cel al Raiffeisen Bank, de 40 de lei lunar, dublu comparativ cu restul bancilor concurente.

Clientii Raiffeisen care vor sa utilizeze si aplicatia de mobile banking trebuie sa achite pentru aceasta inca un comision de 5 lei lunar, fata de 0 lei la ING, CEC Bank, BCR si Unicredit.

De altfel, Raiffeisen Bank este cea mai scumpa banca pentru o firma, cu cele mai mari comisioane aferente un cont curent standard cu card atasat, conform unui clasament care insumeaza un numar de 20 dintre cele mai frecvente operatiuni bancare. (vezi foto)

De exemplu, Raiffeisen are cel mai ridicat comision si pentru retragerile de numerar de pe card la bancomatele altor banci din Romania: 0,75% din suma retrasa, fata de o medie de 0,5% minim 2,5 lei la alte banci.

Raiffeisen este, de asemenea, singura banca, cu exceptia BCR, care incaseaza un comision pentru orice suma de bani intrata in conturile clientilor din alte conturi ale bancii (incasari intrabancare), cu toate ca aceasta operatiune nu presupune niciun serviciu oferit de banca sau de alte institutii de decontare, precum Transfond.

Si in ciuda faptului ca nu exista comisioane de acest gen (intrabancare) pentru operatiunile in valuta.

Un al comision exagerat al Raiffeisen este cel pentru alertele SMS, care costa 0,15 eurocenti fiecare, adica 70 de bani, comparativ cu doar 25 de bani la BT.

Comisioanele pentru platile online in lei

In cazul platilor online interbancare (de la o banca la alta), poate cele mai importante pentru un client persoana juridica, cele mai mici sunt la ING (4,51 lei, indiferent de valoarea platii), la BT (intre 2,5 lei si 10 lei, in functie de valoarea platii) si CEC Bank (3-9 lei).

La platile intrabancare (intre conturile aceleiasi banci), patru banci nu percep comisioane, cu exceptia ING (2 lei) si Raiffeisen (2 lei).

Cele mai ridicate comisioane pentru plati le gasim la BCR, de pana la 18 lei si Unicredit, care ajung la 14,4 lei.

Insumate, toate cele 20 de comisioane ajung la 341 lei la Raiffeisen, in timp ce la polul opus, cele mai mici costuri sunt la BT (Banca Transilvania), cu 179 de lei, apropiate de cele ale ING (185 lei).


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

3 comentarii

mircea dan
16 Apr 2018

ING are comision de adm cont curent 5 lei/luna Nu mai publicati neadevaruri !!!!

Cineva
16 Nov 2018

De ce nu ai inclus ?i Libra Bank în compara?ie?

Florin Ghimpu
16 Nov 2018

Pe 27 oct 18 am plecat Turcia. Pe 25 am luat 2 cartele preplat de la Orang, fiec pe 7 zile de 500 mb pt NET. NU a funct niciuna. Am dat tel din T pe Vodafone care a funct excelent ( dar dupa cateva zile dupa intoarcra in tara s-a distrus ?) Operatorul Orange mi-a spus ca numai daca telefonul meu gaseste Turkish AVEA se v-a conecta la retea si daca cel ce mi-a vandut cartela Nu mi-a spus ? INUTIL s-a va spun ca Nu era niciun operator T AVEA pe toata coasta Liciei pe unde a fost circuitul. Am platit aprox 120 lei Ron pt 2 saptamani la Orange (500 + 500 mb Net) si Nu am putut folosi nimic.

Posteaza un comentariu