Aviva planuieste transformarea business-ului din Europa

Astăzi, 22 octombrie 2009, Aviva plc anunță noua strategie de business a operațiunilor sale din Europa (cu excepția UK). Astfel, Aviva anunță integrarea business-ului său din Europa* și își propune să profite la maximum de oportunitățile de creștere oferite de zona europeană.

Andrew Moss, directorul general Aviva plc, împreună cu Andrea Moneta, directorul Aviva Europa, vor prezenta planurile de business analiștilor financiari și investitorilor, în cadrul unei întâlniri ce va avea loc azi la sediul central din Londra.

Aviva Europa are o contribuție semnificativă din vânzările Grupului. Astfel, în prima jumătate a anului 2009, Aviva Europa (inclusiv Delta Lloyd) a contribuit cu 50% la vânzările produselor de economisire și cu 44% la profitul operațional IFRS.

Strategia Grupului, în ceea ce privește exploatarea oportunităților din Europa, este structurată în două etape. Prima etapă include listarea la bursă a companiei Delta Lloyd, anunțată pe 19 octombrie 2009.

Cea de-a doua etapă include crearea unei echipe noi de management la nivel european și începutul procesului de integrare a celor 12 operațiuni pe care Aviva le deține în Europa – prin intermediul proiectului „Quantum Leap”. Toate aceste schimbări vor avea ca rezultat o creștere a eficienței companiei la nivel european și îi va conferi un avantaj competitiv, prin intermediul unei abordări unice la nivel de distribuție și produse.

Ca parte a transformării sale la nivel european, Aviva a pus bazele unei singure companii, în Irlanda, ce va administra toate operațiunile deținute în Europa, transformând toate subsidiarele din această regiune în sucursale.

ÃŽn cadrul întâlnirii de azi, Andrea Moneta va prezenta poziționarea unică pe care o are Aviva ce îi permite să profite de potențialul acestei piețe.

Aviva Europa deține o cotă de piață semnificativă în cea mai mare parte a țărilor în care este prezentă și are un portofoliu de produse diversificat care include asigurări generale și produse de economii pe termen lung. Un alt atu este legat de diversitatea canalelor de distribuție: este compania care are cele mai multe parteneriate cu băncile (46 de bănci la nivel de Europa) și are în portofoliu 9 milioane de clienți gestionați de 18 000 de consilieri financiari (dintre care 10 000 sunt din rețeaua proprie Aviva).

Aviva Europa contribuie semnificativ la performanțele Grupului, iar planurile de transformare a operațiunilor au adus deja beneficii financiare importante. ÃŽn ciuda contextului economic dificil, costurile operaționale ale companiei la nivel european s-au redus de la 606 mil euro la 578 mil euro (în prima jumătate a anului 2008 față de prima jumătate a anului 2009), iar marja de profit a crescut de la 3.7% la 3.8% (de la H1 în 2008 la H2 în 2009). Ca urmare a noii strategii anunțată azi și a progresului obținut până acum, se așteaptă ca operațiunile administrate de Aviva Europa să contribuie la atingerea targetului de dublare a câștigului per acțiune (conform standardului IFRS) până în 2012.

Iată cum comentează Andrea Moneta, Directorul Aviva Europa: ”Aviva urmează să facă un pas important în Europa prin introducerea unui model operațional regional. Ca urmare, calitatea produselor oferite se va îmbunătăți, creând valoare clienților și acționarilor Aviva.”

Despre Grupul Aviva

Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume și cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând din 1696.
Astăzi, Grupul Aviva are 54.000 angajați și 50 milioane de clienți în 28 de țări din întreaga lume.

Grupul este lider în asigurări de viață și pensii în Europa, ocupând poziții de top pe majoritatea piețelor pe care operează.
Aviva are fonduri în administrare de peste 352 miliarde de lire sterline*, ceea ce poziționează Aviva pe locul al cincilea în topul companiilor de asigurări la nivel mondial.

Aviva Grup România

Aviva Grup România include trei companii: Aviva Asigurări de Viață, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors România (achiziționată în noiembrie 2007).

Despre Aviva Asigurări de Viață și Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat

Aviva și-a început activitatea de asigurări de viață în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 850 000 de clienți și fonduri în administrare de 27 milioane de lire sterline. ÃŽn 2007 Aviva a înființat o companie de pensii care se ocupă de administrarea fondului de pensii obligatorii Pensia Viva și care în prezent are un portofoilu de peste 300 000 de clienți.


Despre Aviva Investors România

Aviva Investors România are în prezent în administrare 15 milioane euro din 4 fonduri mutuale, fiecare dintre ele orientat către alt tip de investiții: Aviva Investors (AI) Intercapital (fond de acțiuni), AI Capital Plus (fond diversificat), AI Orizont (fond de venituri fixe - obligațiuni) și AI Tezaur (fond monetar). Aviva Investors România administrează, de asemenea, și conturi de investiții individuale.
Aviva Investors România a dovedit de-a lungul anilor că este unul dintre cei mai dinamici și inovatori administratori de pe piață. Compania a lansat primul fond fără comisioane de vânzare de pe piața românească ( AI Tezaur) și primul fond de obligațiuni din România (AI Orizont). Aviva Investors România se mândrește totodată ca fiind un susținător al pieței crescânde de fonduri de investiții din România.

* conform datelor înregistrate la 30 iunie 2009

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu