Astra Asigurari vinde asigurari de sanatate exclusiviste cu acoperire in strainatate

Astra Asigurari intra pe piata asigurarilor de sanatate exclusiviste cu acoperire in strainatate in parteneriat cu grupul francez AXA, a declarat marti directorul directiei de asigurari de viata si sanatate al companiei, Cornelia Scarlatescu.

Astfel, Astra Asigurari a lansat marti, in parteneriat cu compania de asigurari AXA, politele de asigurare de sanatate cu acoperire in strainatate Astra Sante "Premiere Class" si "Deluxe".

"Prin aceste produse de asigurari de sanatate, Astra intra pe o piata exclusivista, pretentioasa si complexa, cea a asigurarilor de lux, inexistente in Romania pana acum. Sunt acoperite prin cele doua planuri de asigurare, servicii de spitalizare - diagnosticare, tratament si interventii chirurgicale intr-o retea de aproape 1.500 - 2.000 de spitale sau clinici puse la dispozitie prin parteneriatul cu AXA Krankenversicherung AG in Germania si Austria", a spus Scarlatescu.

Reprezentantii Astra sustin ca, prin acest produs de asigurare, lanseaza un parteneriat pe termen lung cu AXA, prin divizia AXA Reinsurance a AXA Krankenversicherung AG.

Sumele asigurate de politele lansate marti nu sunt limitate si acopera toate bolile, cu cateva exceptii clar definite, si toate serviciile medicale necesare in cursul spitalizarii pentru diagnosticarea si tratamentul unei persoane intrate in asigurare, potrivit asiguratorului.

Asigurarea se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si grupurilor.

Astra Asigurari, companie infiintata in 1991, a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat. Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului.

AXA este una din cele mai mari firme de asigurari din lume, cu active sub administrare de aproape 1.000 de miliarde de euro.

Alte stiri

1 comentarii

NICULAE FLORINA
7 Mar 2010

buna ziua, sunt doamna de 38 ani si fara serviciu, ma intereseaza cat pe luna se plateste pentru asigurare de sanatate privata, va multumesc

Posteaza un comentariu