Asociatia Romana a Exportatorilor (AREX) cauta parteneri externi pentru IMM-uri cu ajutorul consilierilor din strainatate ai Ministerului Economiei

Asociația Română a Exportatorilor – AREX mizează pe dinamizarea colaborării cu rețeaua externă de consilieri a Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului pentru a furniza membrilor săi suportul necesar continuării creșterii volumului exporturilor și pătrunderii pe noi piețe externe, a spus Traian Halalai (foto), vicepreședintele AREX, cu ocazia Reuniunii anuale a consilierilor economici din cadrul birourilor de promovare comercial economică din reteaua externă, potrivit unui comunicat de presa.

”Avem istoricul unei bune colaborări cu dumneavoastră, dar ne dorim să dinamizăm colaborarea pentru că, în opinia noastră, reprezentați un activ foarte valoros pe care îl putem exploata în beneficiul exportatorilor români. Filialele de grupuri străine, care realizează peste 70% din exporturi, nu au nevoie de acces la studii și analize de piețe sau de sprijin din partea rețelei de consilieri comerciali din străinătate. Asemenea forme de susținere și multe altele sunt necesare companiilor cu capital local, în special celor mici și mijlocii. De aceea, credem că o colaborare mai strânsă cu AREX, care se poate poziționa ca facilitator al transferului către mediul de afaceri al informațiilor de afaceri care vă parvin, poate creea un context favorabil susținerii intereselor exportatorilor și investitorilor români în străinătate”, a spus Traian Halalai.

Oficialul AREX a menționat că este important pentru exportatori să aibă acces la informații legate de oportunitățile de afaceri semnalate la birourile de promovare comercial-economică, cu un accent crescut pe cele din spațiul extra-comunitar, dar și la cele legate de proiecte guvernamentale derulate în diverse state cu finanțări din partea instituțiilor financiare internaționale (Banca Mondială, BEI, BERD, etc.) și chiar la ghiduri de bune practici pentru diferite piețe internaționale.

”În calitate de președinte executiv al EximBank, care este membru fondator al asociației, vă pot spune că implicarea noastră este maximă, iar AREX este deja încă un canal prin care banca pune în aplicare rolul pe care este obligată să îl îndeplinească în conformitate cu statutul său – de susținător al mediului de afaceri românesc. Sprijinul nostru se concretizează atât prin instrumentele financiare specifice – finanțări, garanții și asigurări, cât și prin furnizarea de informații relevante de business și prin facilitarea relației de business cu potențiali parteneri externi prin prisma parteneriatelor pe care banca le are încheiate cu instituții financiare omoloage”, a mai spus Traian Halalai.

Asociația Română a Exportatorilor – AREX este o organizație profesională, neguvernamentală, ce are ca scop susținerea și promovarea intereselor societăților românești care derulează tranzacții comerciale internaționale în vederea consolidării prezenței românești pe piețe externe.

Asociația, care a fost înființată în anul 2014, numără în prezent peste 100 de membri, atât din rândul companilor importante ale industriei românești, cât și din categoria întreprinderilor mici și mijlocii, cu activități în domenii diverse, de la mobilă și automotive, la energie, metalurgie și IT.

AREX este deschisă oricărei companii exportatoare, calitatea de membru neimplicând o contribuție financiară, pentru detalii suplimentare: www.arex.com.ro sau arex@arex.com.ro.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu