Asigurarile unit-linked au depasit 50% din portofoliul BCR Asigurari de Viata

Ponderea produselor de asigurare unit-linked, cu componenta investitionala, a depasit 50% in portofoliul BCR Asigurari de Viata in primul trimestru din acest an, fata de 35% in acelasi interval din 2008, datorita vanzarilor de tip bancassurance, a spus marti directorul general al companiei.

"In acest an mizam pe retail si pe bancassurance, pe atragerea de noi clienti si pe fidelizarea celor deja existenti", a declarat directorul general al BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu.

La nivelul intregii piete de asigurari de viata, produsele unit-linked au avut o pondere de 29% in primul trimestru din acest an, restul de 71% fiind reprezentat de asigurarile de viata traditionale.

In 2008, piata asigurarilor de viata a avut aceeasi structura ca in primul trimestru din 2009, in ce priveste ponderea asigurarilor de tip unit-linked si traditionale in total piata.

BCR Asigurari de Viata a anuntat pentru primele trei luni prime brute subscrise de 35,2 milioane lei ( 8,2 milioane euro), in crestere cu mai mult de 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiie in care, in ansamblu, piata de asigurari de viata din Romania s-a contractat in aceeasi perioada cu 5,9%, pana la 392,3 milioane lei, potrivit datelor provizorii publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

BCR Asigurari de Viata a fost preluata, impreuna cu BCR Asigurari, de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la fostul actionar majoritar, BCR, in urma unei tranzactii cu Erste Bank.

Pe piata romaneasca, Viena Insurance Group detine in prezent companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu