Asigurari de viata de la ING pentru clientii de credite ipotecare ai GE Money

GE Money – divizia de servicii financiare de retail a General Electric - a incheiat recent un parteneriat cu liderul pietei locale de asigurari de viata: ING Asigurări de Viata. Astfel, incepând cu luna noiembrie, GE Money oferă clienților săi și polite de asigurari de viață de la ING, aferente contractelor de credite ipotecare si imobiliare încheiate prin GE Money.

„Vorbim despre o asigurare optionala, usor de inteles si de contractat. Practic, odata cu contractarea unui credit ipotecar clientii nostri vor putea alege sa isi incheie si o asigurare de viata, ca o forma simpla de protectie financiara in cazul unor evenimente neprevazute. Cel mai adesea clientii creditelor ipotecare se simt apasati de ideea de ipoteca si atunci o asftel de asigurare le aduce un confort emotional. Este de fapt o asigurare de grup pe care noi am incheiat-o cu ING Asigurari de Viata in beneficiul clientilor nostri iar avantajele unei astfel de asigurari sunt simplitatea contractarii si prima de asigurare de valoare mai mică, accesibilă oricărui client. Plata acesteia se face lunar, împreună cu rata creditului”, spune Cristian Dragos, Directorul General al companiei care vinde credite ipotecare sub brandul GE Money.

Asigurarea va fi disponibila atat pentru clientii noi cat si pentru cei care au deja un credit ipotecar de la GE Money Romania. Parteneriatul intre GE Money si ING nu este singurul din regiune, GE Money colaboreaza foarte bine cu ING si in Ungaria, Cehia sau Polonia.

Atunci cand acorda credite de valoare mare (pentru achizitia unei locuinte, de nevoi personale garantate cu ipoteca), de cele mai multe ori institutiile financiare solicita clientilor sa incheie si o asigurare de viata. Polita de asigurare de viata are rolul de a oferi protectie debitorului si familiei sale cat si garantii suplimentare creditorului in eventualitatea in care evenimentul asigurat, respectiv decesul se produce. In astfel de situatii, asiguratorul plateste creditorului suma asigurata, achitand datoria.

„Asigurarea de viață de la ING pentru clienții de credite ipotecare ai GE Money oferă protecție în cazul decesului, iar indemnizatia de asigurare acopera in intregime valoarea creditului rămas de rambursat.

Clientii GE Money vor avea garantia ca au incheiat asigurarea de viata aferenta creditului ipotecar cu o companie solida, lider de piata, cu experienta internationala in oferirea asigurarilor de viata ca parte a pachetelor de credite bancare ipotecare.
De asemenea, pentru un client care ia un credit, incheierea politei de asigurare de viata ING chiar in sucursala GE Money are avantajul de a fi o solutie comoda, accesibila, si nu presupune o evaluare medicala complexa, ci doar completarea unui minim chestionar medical ” a declarat Cornelia Coman, director general al ING Asigurari de Viata.

GE Money intermediaza in prezent si alte tipuri de asigurari, produse complementare creditelor pe care le vinde: asigurari de locuinta, asigurarea de protectie a veniturilor.
Activitatea de bancassurance desfasurata in cadrul GE Money Romania are ca principal obiectiv sa produca „valoare adaugata pentru client”. Aceasta se reflecta atat in structura produsului oferit (beneficii, excluderi, pret, proces de subscriere), cat si in transparenta, posibilitatea de a alege anumite clauze, managementul procesului post vanzare si al daunelor.

GE Money a intrat pe piața din România în 2006 prin achiziționarea celor trei companii specializate în servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (deținătoare a companiei Motoractive IFN SA), Ralfi IFN SA (companie care oferă credite de consum) și Domenia Credit IFN SA (companie specializată în credite ipotecare și imobiliare). De la achiziție, cele trei companii au trecut printr-un proces de integrare și din iunie 2008 comunică sub brandul GE Money, cele trei entități legale păstrându-se. ÃŽn România, GE Money oferă o gamă largă de produse, printre care se numără leasing auto și de echipamente, împrumuturi de nevoi personale, carduri de cumpărături, credite ipotecare si credite de consolidare a datoriilor.
Cele trei business-uri sunt deținute în parteneriat de către General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric și Dogus Holding A.S.

ING Asigurari de Viata este liderul pietei asigurarilor de viata din Romania cu o cota de piata de 33,3 %, detinand in acelasi timp 63% din piata produselor Unit Linked. Compania este de asemenea lider pe segmentul pensiilor facultative, cu 42% cota de piata in functie de activele detinute, iar ING Fond de Pensii este liderul pietei pensiilor private, cu 39% cota de piata in functie de active.

GE Money, divizie a companiei General Electric, este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri și dealeri auto din 55 de țări. Cu sediul la Londra, UK, GE Money oferă la nivel global o gamă largă de produse, printre care se numără carduri de credit, credite de consum, credite și leasing auto, credite ipotecare, carduri corporate, credite de consolidare a datoriilor, împrumuturi pentru nevoi personale cu garanții imobiliare, produse de asigurare complementare produselor de credit.

GE (NYSE: GE) este o companie ce oferă tehnologie, media și servicii financiare, fiind dedicată dezvoltării de produse și servicii destinate creșterii calității vieții. Prin soluții diversificate, de la motoare de avion și producerea de energie la servicii financiare, tehnologie medicală, programe de televiziune. GE deservește clienți din peste 100 de țări și are peste 300.000 de angajați în întreaga lume.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu