Asigurarea unit linked de la AIG poate fi incheiata pe perioada nedeterminata

Produsul de asigurare si investitii de la AIG Life poarta denumirea de Renta Extra si are atasate 3 fonduri de investitii in lei, cu profile de risc diferite. Prin urmare, clientul poate opta pentru un profit mai mare, cu asumarea unui risc mai mare sau pentru un profit mai mic, dar stabil, cu un risc mai scazut.

Astfel, unul dintre aceste fonduri (PLUS) presupune investitii in obligatiuni de stat si private, in proportie de 60% pana la 100%, fiind recomandat celor care isi doresc un grad de risc scazut. EXPONENT este alcatuit din investitii in actiuni (50-90%), obligatiuni si investitii pe termen scurt (10-50%), fiind destinat persoanelor care asteapta castiguri mari din investitii si sunt dispuse sa riste pentru acest lucru.

Cel de-al treilea fond, MULTIPLU, imbina caracteristicile celorlalte fonduri, avand ca scop combinarea performantei pe termen lung cu principiile de plasament echilibrat.

De la data lansarii, aprilie 2007, cea mai buna evolutie a inregistrat-o programul de investitii PLUS, cu aproximativ 15%, iar la extrema cealalta, cu -50% se afla EXPONENT.

Asiguratul poate opta pentru oricare dintre cele 3 fonduri, avand, insa, posibilitatea de a schimba directia banilor daca nu este multumit de evolutia fondului ales la inceput. AIG Life permite 8 astfel de mutari pe an, potrivit consultantilor companiei. Prima minima anuala este de 1 600 de lei.

Asiguratul are libertatea de a alege daca va primi beneficiile finale (pentru care nu este perceput impozit) sub forma unei rente viagere, esalonat sau integral intr-o singura plata.

Contractul pentru o astfel de asigurare poate fi incheiat pe perioada nedeterminata, insa fondul poate fi retras dupa o minimum 3 ani. In functie de perioada dupa care sunt retrasi banii, exista penalitati mai mari sau mai mici.

In situatia incapacitatii permanente si totale de munca din cauza unui accident, contributiile vor fi platite de AIG Life.

Produsul RENTA EXTRA nu este destinat numai celor care traiesc si muncesc in Romania, fiind disponibil chiar si celor care lucreaza in strainatate, iar renta poate fi primita indiferent de tara unde locuiesti.

Alina Vasile

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu